Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ - ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ
Σήμερα η διαμαρτυρία ενάντια στις απολύσεις

Συγκέντρωση στις 4 μ.μ. στη Βουλή

Καμία απόλυση αναπληρωτή - κάλυψη των κενών με διορισμό μόνιμου προσωπικού - όχι στην υποβάθμιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών. Τα παραπάνω διεκδικεί η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών, Ωρομισθίων και ελαστικά εργαζόμενων στην Εκπαίδευση, που σήμερα στις 4 το απόγευμα καλεί σε κινητοποίηση έξω από τη Βουλή. Την κινητοποίηση στηρίζουν επίσης πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών.

Αντίστοιχη κινητοποίηση προγραμματίζεται στις 2 το μεσημέρι, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, από την Πρωτοβουλία Αναπληρωτών - Ωρομισθίων, που συντονίζει τα αγωνιστικά της βήματα με την κινητοποίηση γονιών και εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή, κόντρα στις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, που κρατούν δομές κλειστές και τους μαθητές με ειδικές ανάγκες «έγκλειστους» στα σπίτια τους.

Οπως έχει τονίσει η Πρωτοβουλία, διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με μαζικούς διορισμούς άμεσα, η «κανονικότητα» στην Εκπαίδευση για την οποία μιλά η κυβέρνηση σημαίνει απολύσεις χιλιάδων αναπληρωτών, περικοπές, τσάκισμα των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών, που παρουσιάζεται μάλιστα και ως παιδαγωγική αναβάθμιση του σχολείου.

Οι ελαστικά εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί ζητούν, επίσης, άμεσα διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των συμβασιούχων στην Εκπαίδευση και κατάργηση των μέτρων που έχει φέρει η κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες για τα Ολοήμερα, τα μαθήματα ειδικοτήτων, την Ειδική Αγωγή, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, μείωση αριθμού μαθητών ανά τμήμα.

  • Στο μεταξύ, στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν η ΔΟΕ και εκπαιδευτικοί ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η απόφαση του υπουργού Παιδείας για το ωρολόγιο πρόγραμμα ενιαίου τύπου ολοήμερου Δημοτικού σχολείου, καθώς και το σχετικό έγγραφο του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Σπουδών. Οι 300 και πλέον εκπαιδευτικοί ζητούν να ακυρωθεί η ίδια υπουργική απόφαση κατά το σκέλος εκείνο που προβλέπει ότι η διδασκαλία του μαθήματος της Αισθητικής Αγωγής - Μουσικής ανατίθεται σε δασκάλους.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ