Τρίτη 11 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΕΚΙΝΟ.-- Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πόλη Ουενζχού στην ανατολική επαρχία Λουτσένγκ της Κίνας, όταν κατέρρευσαν τέσσερις κατοικίες. Οι αρχές ξεκίνησαν έρευνες για να διαπιστωθούν τα αίτια της κατάρρευσης.

ΠΑΡΙΣΙ.-- Ενας ακόμα πρόσφυγας σκοτώθηκε την Κυριακή κοντά στο Καλέ της βόρειας Γαλλίας, όπου χιλιάδες ξεριζωμένοι από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις παραμένουν εγκλωβισμένοι και γίνονται «μπαλάκι» και μεταξύ Βρετανίας - Γαλλίας. Ο άντρας παρασύρθηκε από βρετανικό όχημα, μαζί με τη σύντροφό του που νοσηλεύεται τραυματισμένη.

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Νιγηριανοί αξιωματούχοι διέταξαν χτες τη σύλληψη του εκπροσώπου της προσφάτως «απαγορευμένης» διά νόμου σιιτικής μουσουλμανικής οργάνωσης «Ισλαμικό Κίνημα», Ιμπραχίμ Μούσα.

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ.-- Ο Αμερικανο-βρετανός Ολιβερ Χαρτ και ο Φινλανδός Μπενγκ Χόλμστρεμ πήραν χτες το φετινό Νόμπελ Οικονομίας για τη «συνεισφορά τους στη θεωρία των συμβάσεων», που βοήθησε στην κατανόηση ζητημάτων όπως η αμοιβή υψηλόβαθμων στελεχών με βάση την απόδοσή τους. Το έργο τους υποτίθεται πως θέτει τα θεωρητικά θεμέλια για τον σχεδιασμό πολιτικών και θεσμών σε πολλούς τομείς, από τη νομοθεσία για τη χρεοκοπία έως το συνταγματικό Δίκαιο.

ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ.-- Με δακρυγόνα και «κανόνια» νερού κατέστειλαν χτες φοιτητική διαδήλωση έξω από το πανεπιστήμιο Γουιτγουότερσραντ του Γιοχάνεσμπουργκ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με αίτημα την κατάργηση διδάκτρων στα πανεπιστήμια όλης της χώρας.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Διευθυντικό στέλεχος της ΜΠΑΓΕΡ δήλωσε χτες στο Βερολίνο ότι, μετά τη συμφωνία εξαγοράς της αμερικανικής εταιρείας ΜΟΝΣΑΝΤΟ έναντι 57 δισεκ. δολαρίων και την «απορρόφηση» χρέους 9 δισ. δολαρίων της δεύτερης, δεν επιδιώκει να προωθήσει στην Ευρώπη την πώληση γενετικά μεταλλαγμένων υβριδίων στη γεωργία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ