Παρασκευή 21 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Να στοχεύσουμε τον πραγματικό αντίπαλο και όχι τα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων

Το Προσφυγικό στο επίκεντρο εκδήλωσης της ΤΕ Υπαίθρου Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ στον Προφήτη Λαγκαδά

Το δράμα των προσφύγων και οι συνέπειες που υπάρχουν από τον εγκλωβισμό τους στη χώρα μας, αλλά και η ενίσχυση ρατσιστικών και εθνικιστικών αντιλήψεων και με την παρέμβαση φασιστικών ομάδων και οργανώσεων όπως η Χρυσή Αυγή, βρέθηκε στο επίκεντρο της πολιτικής εκδήλωσης που οργάνωσε η ΤΕ Υπαίθρου Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ και πραγματοποιήθηκε στον Προφήτη Θεσσαλονίκης.

Στην εκδήλωση στο ΚΑΠΗ του Προφήτη, έδωσαν το «παρών» πολλοί κάτοικοι του χωριού, αλλά και όμορων οικισμών, που τις τελευταίες μέρες βρίσκονται στην επικαιρότητα εξαιτίας των αντιδράσεων μερίδας γονέων που αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, επειδή τις απογευματινές ώρες πηγαίνουν να μορφωθούν και προσφυγόπουλα.

Ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Σάκης Βαρδαλής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος. Μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Η χώρα μας, με τις αποφάσεις της ΕΕ και τη σύμφωνη γνώμη της ελληνικής κυβέρνησης, έχει μετατραπεί σε χώρος εγκλωβισμού και εξαθλίωσης χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών.

Στη μεγάλη τους πλειοψηφία είναι γυναίκες και παιδιά, έφηβοι και νέοι. Η κατάσταση που βιώνουν είναι τραγική.

Ξεριζωμένοι από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, αντιμετώπισαν φοβερές ταλαιπωρίες και μεγάλους κινδύνους, ξόδεψαν τα χρήματα και την όποια περιουσία τους για να φτάσουν σε ευρωπαϊκό έδαφος, όπου, όπως τους έλεγαν, θα τελείωναν τα βάσανά τους.

Να περιμένουν, με αγωνία και για μήνες τώρα, για να μάθουν ποια θα είναι η τύχη τους. Για το αν θα τους επιτραπεί να συνεχίσουν, να μείνουν ή θα τους γυρίσουν πίσω».

Αναφερόμενος στη δράση ρατσιστικών και φασιστικών δυνάμεων, τόνισε: «Προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τα υπαρκτά προβλήματα, την ανησυχία και το φόβο που νιώθουν οι κάτοικοι, με στόχο να τους στρέψουν εναντίον των προσφύγων.

Να υιοθετήσουν ρατσιστικές θέσεις. Αυτός είναι ο ρόλος τους. Να δηλητηριάζουν τις λαϊκές συνειδήσεις, ώστε να διευκολύνουν τα επικίνδυνα σχέδια αυτών που ευθύνονται και για την ύπαρξη των προσφύγων και για τον εγκλωβισμό τους στη χώρα μας.

Στήνουν προβοκάτσιες διαδίδοντας διάφορα ψέματα. Κατηγορούν τους πρόσφυγες για όλα τα δεινά και τα βάσανα που αντιμετωπίζει ο λαός μας. Τους κατηγορούν ότι ευθύνονται για τη φτώχεια και την ανεργία. Τελευταία, εκμεταλλεύονται και το ζήτημα της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων, για να χύσουν το δηλητήριό τους».

Ο Σάκης Βαρδαλής ξεκαθάρισε πως «αυτοί που καθημερινά μας στερούν μια ζωή με αξιοπρέπεια, που μειώνουν μισθούς και μεροκάματα, που μας στέλνουν στην ανεργία, που βάζουν λουκέτο στο μαγαζί και ξεκληρίζουν τους μικρούς και μεσαίους αγρότες, που υποβαθμίζουν και καταστρέφουν το περιβάλλον, θησαυρίζοντας απ' τον ορυκτό πλούτο της περιοχής, είναι οι ίδιοι που βομβαρδίζουν και ξεσπιτώνουν τους λαούς.

Μοναδικός τους στόχος να εξασφαλίσουν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και τα κέρδη τους.

Αυτοί είναι οι αντίπαλοί μας και όχι οι εργαζόμενοι πρόσφυγες και μετανάστες».

Παρουσίασε τη θέση του ΚΚΕ για την ανάγκη «εδώ και τώρα να υλοποιηθούν, με κρατική ευθύνη, όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για μια ουσιαστική εκπαιδευτική διαδικασία για τα παιδιά των προσφύγων, τόσο στους χώρους φιλοξενίας όσο και στα σχολεία - κατά βάση - τις απογευματινές ώρες». Και εξήγησε πως «αυτό σημαίνει ότι το κράτος πρέπει να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα, μέσα από τις δημόσιες δομές Υγείας, ώστε να πληρούνται τα κριτήρια εγγραφής που ισχύουν για όλα τα παιδιά, όπως εμβόλια, ιατρικές βεβαιώσεις, για την πρόληψη ασθενειών και για να μην αποκλειστεί από την εκπαιδευτική διαδικασία ούτε ένα παιδί προσφύγων.

Να εξασφαλιστεί όλο το απαραίτητο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό (καθαρίστριες, σχολικοί φύλακες κ.ά.), καθώς και η ασφαλής μεταφορά των παιδιών από το ίδιο το κράτος, όπου χρειάζεται».

Ο Σάκης Βαρδαλής κάλεσε το λαό, τους γονείς, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, να δυναμώσουν την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες. Να δυναμώσουν την κοινή πάλη τους ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που σπέρνουν το θάνατο και την προσφυγιά.

Να διεκδικήσουν: Να σταματήσει ο εγκλωβισμός τους στη χώρα μας, να τους δοθούν χαρτιά να πάνε εκεί που θέλουν.

Να φύγει τώρα το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στους πολέμους που δημιουργούν τις στρατιές των απελπισμένων προσφύγων.

Να απομονώσουν αυτούς που ενοχοποιούν για τα προβλήματα τα θύματα, τους πρόσφυγες, αθωώνοντας και υπηρετώντας τους υπεύθυνους.

Να βάλουν στο στόχαστρο τον πραγματικό αντίπαλο, το κεφάλαιο και τη δράση του, καθώς και όσους το στηρίζουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ