Παρασκευή 21 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΜΕ
Κατέθεσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΑΝΤ1

Με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΑΝΤ1, Στρ. Λιαρέλη, συνεχίστηκε χτες η εξέταση εκπροσώπων των επιχειρηματικών ομίλων στα ΜΜΕ, στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τις υποθέσεις δανεισμού κομμάτων και ΜΜΕ.

Ο συνολικός δανεισμός του ομίλου ΑΝΤ1 είναι 180 εκατ. ευρώ. Το τελευταίο δάνειο, ύψους 161 εκατ. ευρώ, είναι κοινοπρακτικό καθώς το πήρε από 4 τράπεζες το 2015, παρότι, σύμφωνα με πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδας, ο όμιλος από το 2008 έχει αρνητικούς οικονομικούς δείκτες. Σύμφωνα με τον Στρ. Λιαρέλη, οι εγγυήσεις που δόθηκαν από τον όμιλο για το δάνειο είναι «η εμπορική αξία της ταινιοθήκης» του καναλιού, «η εμπορική αξία των σημάτων του σταθμού», μετοχές, «εισπράξεις από δάνεια μετόχων», εξασφαλίσεις που, όπως ο ίδιος εκτίμησε, «είναι πολύ μεγαλύτερης αξίας και εξασφάλισης των τραπεζών από οποιαδήποτε άλλη εγγύηση που θα μπορούσε να δοθεί». Πρόσθεσε ότι κύρια εγγύηση για το τελευταίο δάνειο ήταν η «απόλυτη φερεγγυότητα του ομίλου ως προς τις οφειλές του», ενώ δεν παραδέχτηκε το πόρισμα της ΤτΕ.

Αναφερόμενος στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, ανέφερε ότι ο διαγωνισμός ήταν μεν «αδιάβλητος», αλλά με τον τρόπο που έγινε, προκάλεσε προβλήματα και «καβγάδες». Ενώ για το νόμο Παππά είπε ότι «ήταν προβληματικός γι' αυτό και ο όμιλος προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο». Πρόσθεσε ότι «για ένα καθαρό media group σαν τον ΑΝΤ1 αποφασίσαμε ότι έπρεπε να πάρουμε μέρος στο διαγωνισμό και το μέγεθος του ομίλου θεωρούμε ότι μπορεί να εξυπηρετήσει το τίμημα που δώσαμε».

«Σε περίπτωση αλλαγής των όρων, βέβαια, είναι αυτονόητο ότι θα πάρουμε τα λεφτά μας πίσω», ανέφερε, σχετικά με το ενδεχόμενο ο νόμος να χαρακτηριστεί τελικά αντισυνταγματικός από το Συμβούλιο της Επικρατείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ