Παρασκευή 21 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
«Καβγάς» που δεν μπορεί να κρύψει τη στρατηγική σύμπλευση

Μιλά για υφεσιακό προϋπολογισμό και προτείνει δραστικές περικοπές κονδυλίων για τις ελάχιστες εναπομείνασες λαϊκές ανάγκες

Συντηρώντας το δικομματικό καβγά με την κυβέρνηση, με αφορμή τις τηλεοπτικές άδειες και τη Δικαιοσύνη, ώστε να κρύψουν τη σύγκλισή τους στα στρατηγικά ζητήματα υπέρ του κεφαλαίου, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος, σε ενημέρωση χτες δημοσιογράφων, κατηγόρησε την κυβέρνηση για μεθοδεύσεις που «ευτελίζουν τους θεσμούς και προσβάλλουν τη Δημοκρατία».

«Η ΝΔ», συνέχισε, «είχε προειδοποιήσει, ήδη από τον Ιούνιο, για την καλπάζουσα αυταρχικότητα της Κυβέρνησης (...) Αποκορύφωμα οι σκοτεινές μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες και οι παρεμβάσεις της στη Δικαιοσύνη».

Πρόσθεσε ότι «με ευθύνη της Κυβέρνησης, στην κρίση οικονομίας, προστίθεται και κρίση Δημοκρατίας», και κάλεσε, εκ μέρους της ΝΔ, τους πολίτες σε «δημοκρατική εγρήγορση», την οποία προσδιόρισε ως κάθε μορφής νόμιμη αντίδραση, συζήτηση, προβληματισμό της κοινωνίας απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα, όπως είπε.

Συνεχίζοντας τις αναφορές του στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, χαρακτήρισε κριτήριο και φροντίδα της ΝΔ να διασφαλιστεί «η πολυφωνία και η ελεύθερη ενημέρωση». «Ο νόμος Παππά δεν θεραπεύει αλλά δημιουργεί προβλήματα. Και ο νόμος αυτός, με μια νέα πλειοψηφία, θα καταργηθεί», διαβεβαίωσε σχετικά.

Στη διαχείριση η αντιπαράθεση

Κριτική άσκησε, εκ μέρους της ΝΔ, και στη διαχείριση της κυβέρνησης στα ζητήματα της οικονομίας. Αξιοποιώντας την «κριτική» - από τη σκοπιά του κεφαλαίου και με άξονα την «αναγκαιότητα» των μνημονίων - που άσκησε το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, στο προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2017, ο Γ. Κουμουτσάκος μίλησε για «επιβεβαίωση» των αντίστοιχων θέσεων και εκτιμήσεων της ΝΔ.

Είπε ότι «ο προϋπολογισμός 2017, όπως προετοιμάζεται, έχει βραχυπρόθεσμα έντονα υφεσιακό χαρακτήρα», ότι πρόκειται για «λάθος μείγμα δημοσιονομικής προσαρμογής, καθώς αυτό προέρχεται σχεδόν αποκλειστικά από αυξήσεις φόρων» και ότι είναι «ανέφικτη η επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων ύψους 3,5% του ΑΕΠ για υπερδεκαετή περίοδο», ο Γ. Κουμουτσάκος επέμεινε: «Ολα αυτά επιβεβαιώνουν τη θέση μας για λάθος μείγμα οικονομικής πολιτικής και αναδεικνύουν την ορθότητα και την αναγκαιότητα εφαρμογής του Οδικού Χάρτη εξόδου από την κρίση, που έχει προτείνει ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, με την ομιλία του στη ΔΕΘ» με φοροαπαλλαγές κεφαλαίου και δραστικές περικοπές από τον κρατικό προϋπολογισμό για λαϊκές ανάγκες.

Τέλος, αναφέρθηκε στην επικείμενη επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα, σπεύδοντας να πει ότι οι τέτοιες επισκέψεις γίνονται σε χώρες και όχι σε κυβερνήσεις και ότι «κάθε τέτοια επίσκεψη είναι σημαντική, ωστόσο όπως όλες οι επισκέψεις, θα κριθεί από τα αποτελέσματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ