Παρασκευή 17 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΕ ΤΟ βλέμμα στραμμένο να ατενίζει το μέλλον και σύμμαχο την αισιοδοξία που πηγάζει από το πείσμα και τη θέληση, όσοι συμμετείχαν ολοκλήρωσαν χτες τον πολιτικό και πολιτιστικό μαραθώνιο του 15ου Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών στο Αλγέρι. Χτες το βράδυ στις 10μμ γινόταν η τελετή λήξης και το Φεστιβάλ πέρασε πια και αυτό με τη σειρά του στην ιστορία, μια ιστορία που ξεκίνησε το 1945 στην Πράγα (σελίδα 3)

ΟΙ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ της 25.7.01 του υπουργού Περιβάλλοντος για την κατασκευή 20.000 νέων θέσεων στάθμευσης στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη μας δίνουν για μια ακόμη φορά την απόδειξη των ελατηρίων της πολιτικής του ΥΠΕΧΩΔΕ στις μεταφορές. Μερικά σημεία του προβλήματος και της κυβερνητικής πολιτικής πραγματεύεται το άρθρο του Γ. Σαρηγιάννη (σελίδα 8)

ΤΟ Ε' ΤΜΗΜΑ του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε, με την 2667/01 απόφασή του, την αίτηση της εταιρίας «Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική ΑΕ και ΣΙΑ ΟΕ» για ακύρωση της από 6-7-2000 απόφασης του ΥΠΕΧΩΔΕ, με την οποία είχε παραταθεί επί ένα ακόμη χρόνο η αναστολή χορήγησης οικοδομικών αδειών στο κτήμα «Θων» (σελίδα 9)

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ από αύριο, Σάββατο, τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στα «Ελληνικά Πετρέλαια» και τις θυγατρικές, με τρεις 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, απαντώντας αγωνιστικά στην κυβερνητική πολιτική ξεπουλήματος της δημόσιας επιχείρησης στο μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο (σελίδα 14)

ΝΕΑ φοροεπιδρομή στα ακίνητα. Δημοσιοποιήθηκε χτες η εγκύκλιος προσδιορισμού του φόρου που εισπράττει το δημόσιο για τις μεταβιβάσεις ακινήτων. Αφορά αγοραπωλησίες, όπως επίσης κληρονομιές, δωρεές, γονικές παροχές κ.ο.κ. Πρόκειται για τις διαδικασίες εφαρμογής του νόμου του Μάρτη, που αυξάνει υπέρογκα τη φορολογική επιβάρυνση των εργαζομένων, λόγω εκτόξευσης των αντικειμενικών τιμών στα ακίνητα (σελίδα 16)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ