Σάββατο 18 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΤΗΛΕ ...ΠΑΘΗ
ΤΗΛΕΠΑΘΗ

Παπαγεωργίου Βασίλης

«Γιατί δεν ενώνεστε, εσείς της αριστεράς, για να στηρίξετε το ΠΑΣΟΚ, να μην έρθει η δεξιά; Ε, αφού δεν ενώνεστε για να στηρίξετε το ΠΑΣΟΚ, πάμε να το ψηφίσουμε κατευθείαν! Για να μάθετε, άλλη φορά, να μένετε διασπασμένοι»! Φωνή ΠΑΣΟΚτζή αδιόρθωτου (ίσως και Σπ. Καρατζαφέρη)... Ζήτωωωωωωωω!!!

***

Ακην, καλοκαιριάτικα! Η δική σου ατυχία δεν είναι ο Σημίτης! Είναι το ότι ο Αντρέας ήθελε να είναι αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ακόμη και πεθαμένος!..

***

Χριστόδουλον: Αρχιεπίσκοπε, έκαναν την εμφάνισή τους καμπόσα θαύματα! Το Γενικό Χημείο του Κράτους φαντάζομαι να λειτουργεί! Μήπως πρέπει, σύμφωνα με τα λεγόμενά σου, να αναλάβει δράση; Οχι για τίποτ' άλλο! Μόνο για την αξιοπιστία των εικόνων! Και όχι, βεβαίως, για την αξιοπιστία όσων βάζουν μπογιές και υγρά στις εικόνες, για να εμφανίζουν Παναγίες κλαίουσες και αιμάσσουσες...

***

Είδατε τους ΠΑΣΟΚτζήδες συνδικαλιστές; Χρόνια τώρα, που το ΚΚΕ φώναζε κατά των ιδιωτικοποιήσεων, εκείνοι ειρωνεύονταν! Τώρα που ήρθε η ώρα του ξεπουλήματος (ΕΛΤΑ, διόδια κλπ.), κάνουν τους κοκόρους! Οχι για να μη γίνουν (οι ιδιωτικοποιήσεις - τις έχουν ψηφίσει εξάλλου στα ΠΑΣΟΚικά όργανα), αλλά για τα μάτια του ντουνιά! Και προσέξτε: Εστω και στο και πέντε, δε συντονίζουν τους αγώνες αυτούς! Οχι! Μεμονωμένα, σου λέει! Μεμονωμένα εδώ, μεμονωμένα εκεί, μεμονωμένα παραπέρα, ρίχνουμε και μερικές απεργίες (τι έχουμε να χάσουμε;) και στο τέλος θα πούμε: «Τι να γίνει; Παλέψαμε, αλλά...»!

Καμαρώστε τους!...

Υ.Γ. Θα ξέρετε ότι ο καθένας από αυτούς έχει διορίσει μέχρι 60 συγγενείς του...

***

Το βιολί τους οι της αμερικανικής προπαγάνδας, αλλά και οι εδώ TV, φερέφωνα της αμερικανικής (κυρίως όσον αφορά στις ταινίες), αλλά και των συνεταίρων τους Ευρωπαίων: Να κάνουν, ως προς τον πόλεμο στο Βιετνάμ, το μαύρο άσπρο! Δε φτάνει που ισχυρίζονται ότι τότε διεξήγαγαν έναν δίκαιο πόλεμο, κι ας τους έχει κράξει η ανθρωπότητα για το αντίθετο! Πάνε και να δημιουργήσουν, μέσω των κινηματογραφικών - τηλεοπτικών ταινιών, την ψευδή εντύπωση ότι στον βρώμικο πόλεμο κατά του βιετναμέζικου λαού και μιας χώρας, που έκαψαν ολόκληρη, νικητής βγήκαν οι ΗΠΑ!


Παπαγεωργίου Βασίλης

Δείτε τα κανάλια, που συχνά πυκνά προβάλλουν τέτοιους ήρωες, που εξολοθρεύουν τους πάντες και τα πάντα! Στο Βιετνάμ, όπου τους πήραν και τα σώβρακα...

***

Καθυστερημένο, αλλά καλό! Μας το μετέφεραν και το δημοσιεύουμε: «Ο Κοστούνιστα υποστήριξε ότι δε γνώριζε τίποτα για την παράδοση του Μιλόσεβιτς από τον Τζίντζιτς στο Δικαστήριο της Χάγης! Ετσι;;» «Ετσι», του απάντησα του φίλου μας. «Γιατί;»

«Περίεργο», μουρμούρισε. «Δεν είναι στη φάση που διαβάζει κι αυτός πολύ, ώστε να μην παίρνει είδηση τι γίνεται κάτω από τη μύτη του»!!!

***

Ας ετοιμαστούμε να υποδεχτούμε την κοινωνική πολιτική που θα εξαγγείλει ο Σημίτης! Θα μας φλομώσουνε με τα προβληματικά κόκαλα που θα πετάει στα μούτρα των πιο εξαθλιωμένων! Για να «βουτήξει» την ψήφο τους! Για να περάσει τα ακόμη πιο αντιλαϊκά μέτρα, που ετοιμάζει η κυβέρνηση!

Ας ετοιμαστούμε! Αλλά να ετοιμαστούμε σωστά! Η υποδοχή πρέπει να είναι ίση σε μέγεθος με την προσβολή της αξιοπρέπειας του ανθρώπου! Δηλαδή, να είναι καταλυτική...

***

Στο ΤΕΜΠΟ, κάθε τόσο, εμφανίζεται (πρωί συνήθως) μια κυρία, που λέει τ' άστρα! Εν πλήρει σοβαρότητι, καθότι... επιστήμων, όπως ισχυρίζονται όλες οι κυρίες του είδους! Και προφητεύει για όλους μας, ανάλογα με το πού μας έχουν κατατάξει!!


Παπαγεωργίου Βασίλης

Τ' άστρα, λοιπόν, ρυθμίζουν το μέλλον μας! Τ' άστρα και όχι οι άνθρωποι... Δηλαδή, κάποιες υπερφυσικές δυνάμεις... Αρα, ανίκητες! Αρα, τι να κάνουμε; Τ' άστρα βλέπετε, φταίνε! Μας ευνοούν ή μας αδικούν! Δεν έχουμε, λοιπόν, παρά να κοιτάζουμε τ' άστρα...

***

Αντε γεια σας και χαρά σας και για σήμερα και καλό Σαββατοκύριακο με το «Ριζοσπάστη» στο χέρι. Κι από Δευτέρα πάλι μαζί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ