Τετάρτη 23 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Με 24ωρη απεργία απαντούν αύριο σε κυβέρνηση και... «εθνικούς ευεργέτες»

Στις 5.30 π.μ. η απεργιακή προσυγκέντρωση των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων στην πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά

Παραμονές της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας των ναυτεργατών, η οποία πραγματοποιείται αύριο Πέμπτη, ο υπουργός Ναυτιλίας, Π. Κουρουμπλής, προκαλώντας ανοιχτά, αποκάλεσε τους εφοπλιστές... «εθνικούς ευεργέτες της Ελλάδος», αξίωσε ευθέως από τους ναυτεργάτες ταξική συνεργασία με το εφοπλιστικό κεφάλαιο, στο όνομα της «στήριξης της ελληνικής ναυτιλίας», ενώ προς τα ναυτεργατικά σωματεία που διεκδικούν αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, κατάργηση των αντεργατικών νόμων, αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων, δικαιώματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, διαμήνυσε ότι «ο νόμος θα εφαρμοστεί και θα ισχύσει για όλους, με ευθύνη όλων των στελεχών του υπουργείου»!

Οι προκλήσεις του υπουργού καταγράφηκαν την περασμένη Τετάρτη, με τις διαδοχικές συναντήσεις που είχε τόσο με τη διοίκηση της ΠΝΟ, όσο και με την Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών. H συνάντηση με τους εφοπλιστές έγινε με αφορμή τη... «δωρεά» από την εφοπλιστική Ενωση 10 οχημάτων στο Λιμενικό.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του υπουργείου για τη συνάντηση με την ΕΕΕ, που στάλθηκε προχτές αργά το βράδυ, ο υπουργός, αφού στήριξε τις προσδοκίες του σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία της χώρας, στους «νέους Ηπειρώτες εθνικούς ευεργέτες της Ελλάδος», έκανε σαφές ότι «η πολιτεία θα έρθει αρωγός στα δύσκολα ζητήματα, αυτή την περίοδο, της δύσκολης παγκόσμιας κρίσης και θα στηρίξει την παρουσία του ελληνικού εφοπλισμού στον κόσμο». Πρόσθεσε, δε, απευθυνόμενος ουσιαστικά στους ναυτεργάτες, ότι «θα πρέπει να πορευτούμε όλοι μαζί», «να βρεθούμε στην ίδια όχθη».

Προχτές, επίσης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του υπουργού με την ΠΝΟ. Ο Π. Κουρουμπλής, σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου, μπορεί να έδειξε ...κατανόηση στις «ιδιαιτερότητες του ναυτικού επαγγέλματος», ωστόσο απέναντι στα αιτήματα των ναυτεργατών είπε ότι «ο νόμος θα εφαρμοστεί»!

ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ (Ενωση Μαγείρων), με ανακοίνωσή τους, επισημαίνουν ότι στη συνάντηση με τον υπουργό έθεσαν ως «κυρίαρχο ζήτημα την ανανέωση των ΣΣΕ για όλους τους ναυτεργάτες σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, Κοινωνική Ασφάλιση χωρίς εθνικές ή άλλες διακρίσεις και ναυτολόγηση μέσω του ΓΕΝΕ». Προσθέτουν ότι ο υπουργός, μεταξύ άλλων, τους εξήγγειλε ότι έρχεται νομοσχέδιο για τη στήριξη της ανταγωνιστικότητας, δηλαδή της κερδοφορίας των εφοπλιστών.

Απέναντι στους σχεδιασμούς κυβέρνησης και εφοπλιστών, τα ταξικά σωματεία καλούν τους ναυτεργάτες να δώσουν απάντηση με την αυριανή 24ωρη πανελλαδική απεργία και τη συμμετοχή τους στην απεργιακή προσυγκέντρωση στις 5.30 π.μ., στην πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά, και στις συγκεντρώσεις σε άλλα λιμάνια της χώρας.

Τονίζουν παράλληλα: «Κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας και δίνουμε τη μάχη για την επιτυχία της πανελλαδικής απεργίας στις 8 Δεκέμβρη».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Από αύριο το ξημέρωμα η 24ωρη απεργία σε όλα τα λιμάνια (2018-04-17 00:00:00.0)
«Ψήνονται» νέα προνόμια και «ζεστό χρήμα» για τους ακτοπλόους εφοπλιστές (2017-04-01 00:00:00.0)
Στα μέτρα των εφοπλιστών η Διεθνής Σύμβαση (2012-09-07 00:00:00.0)
Πρόταση για πανελλαδική απεργία (2012-08-30 00:00:00.0)
Αποφάσεις άσφαιρες για κυβέρνηση - εφοπλιστές (2008-09-10 00:00:00.0)
Αγωνιστικός άνεμος στα λιμάνια (1998-06-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ