Τρίτη 21 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κάθετη αντίθεση στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ

Να αντισταθούν, με διάφορες πρωτοβουλίες, να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη λειτουργία του στρατηγείου του ΝΑΤΟ στη Θεσσαλονίκη και στη μετατροπή της πόλης σε ορμητήριο των ΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστών, καλεί το δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο και τους φορείς της πόλης, ο Αγάπιος Σαχίνης, δημοτικός σύμβουλος του Συνδυασμού «Θεσσαλονίκη Αντεπίθεση Τώρα».

Με τις πρόσφατες αποκαλύψεις για τη μετεξέλιξη του Γ` Σώματος Στρατού, που έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη - μέχρι τώρα έχει την ευθύνη «φιλοξενίας» των πολυεθνικών «Ράμπο» - σε πολυεθνικό στρατηγείο με διπλό επιχειρησιακό ρόλο, επιβεβαιώνεται η στρατιωτικοποίηση της περιοχής. Το Γ` Σώμα Στρατού επανδρώνεται (50% Ελληνες αξιωματικοί και 50% ξένοι), για να παίξει το ρόλο ΝΑΤΟικού στρατηγείου και παράλληλα επιχειρησιακού στρατηγείου στο πλαίσιο της Κοινής Ευρωπαϊκής Πολιτικής Αμυνας και Ασφάλειας (ΚΕΠΑΑ). Επίσης το Γ` Σώμα Στρατού αναλαμβάνει και τον έλεγχο όλων των ελληνικών αποστολών στο εξωτερικό από το Γενάρη του 2002.

Με αφορμή τα παραπάνω, ο Αγάπιος Σαχίνης σε ανοιχτή επιστολή του σημειώνει: «Να ποιο ήταν το όραμα της κυβέρνησης και όλων όσοι συναινούν με την πολιτική της. Οταν μιλούσαν για Θεσσαλονίκη κέντρο των Βαλκανίων, στο νου τους είχαν να μετατρέψουν την πόλη μας σε στρατηγείο του ΝΑΤΟ, σε κέντρο απ' όπου θα εξορμούν στην περιοχή και με την απειλή των όπλων θα επιβάλλουν την "ειρήνη" που τους βολεύει.

Αυτά τους τα σχέδια ήδη έχουν μπει σε εφαρμογή με τη μετατροπή του Γ` Σώματος Στρατού σε στρατηγείο του ΝΑΤΟ».

Επίσης προειδοποιεί πως η Θεσσαλονίκη και η ευρύτερη περιοχή δεν έχει να κερδίσει τίποτα από την παρουσία του στρατηγείου του ΝΑΤΟ και των δυνάμεων ταχείας επέμβασης. «Το πρόσφατο παρελθόν, αλλά και το παρόν στη Βαλκανική, μας έδειξε ότι η παρουσία του μόνο δεινά έχει φέρει στους λαούς της περιοχής», καταλήγει και καλεί τους Θεσσαλονικείς, αλλά και όλους τους φορείς της πόλης να αντιδράσουν και να αντισταθούν στην υλοποίηση αυτών των σχεδίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ