Τρίτη 21 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ»
Απεργία ενάντια στο ξεπούλημα

Πάγωσε από χτες η παραγωγή σε όλες τις εγκαταστάσεις της επιχείρησης και στις θυγατρικές της

Συγκέντρωση εργαζομένων έξω από τα διυλιστήρια Ασπροπύργου
Συγκέντρωση εργαζομένων έξω από τα διυλιστήρια Ασπροπύργου
Με την καθολική συμμετοχή και των περίπου 3.000 εργαζόμενων στα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛ.ΠΕ) και τις θυγατρικές της και το πάγωμα της παραγωγής, συνεχίζεται από χτες η εξαήμερη απεργία ενάντια στο ξεπούλημα της στρατηγικής σημασίας εταιρίας από την κυβέρνηση. Μετά το σταμάτημα των μονάδων παραγωγής των ΕΛ.ΠΕ σε Ασπρόπυργο και Θεσσαλονίκη το περασμένο Σάββατο, χτες, ξεκίνησαν την απεργία και οι εργαζόμενοι στις θυγατρικές (ΕΚΟ, ΕΛΔΑ, ΑΣΠΡΟΦΩΣ). Στο μεταξύ, την Τετάρτη έχει προγραμματιστεί κοινή συνεδρίαση των πρωτοβάθμιων σωματείων αλλά και της διοίκησης της Ομοσπονδίας για να αποφασιστεί η πορεία των κινητοποιήσεων.

Οι εργαζόμενοι του διυλιστηρίου του Ασπροπύργου συγκεντρώθηκαν χτες το πρωί έξω από την πύλη δηλώνοντας ότι πρέπει αποφασιστικά και ενωμένα να συνεχίσουν τον αγώνα τους για ΕΛ.ΠΕ 100% στο δημόσιο. Μάλιστα, σημείωναν, ότι ακόμα και αν ψηφιστεί η τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης (μέχρι τις 23 Αυγούστου) με την οποία μετοχοποιείται επιπλέον 30% της εταιρείας - εκτός από το ήδη μετοχοποιημένο 49% - οι κινητοποιήσεις πρέπει να συνεχιστούν με διάφορες μορφές ώστε να μην ισχύσει στην πράξη.

Αυτό πάντως που τονιζόταν από συνδικαλιστές, ήταν ότι είναι απαραίτητο να αποσυρθεί η τροπολογία, καθώς αν πάει στη Βουλή είναι δεδομένο ότι θα ψηφιστεί από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι αρκούνται μέχρι σήμερα να δηλώνουν τη συμπαράσταση τους και αυτό λόγω των πιέσεων που δέχονται από τους εργαζόμενους. Αλλωστε, η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν κάνει πίσω σε καμία αντιλαϊκή απόφαση και θα υποταχθεί πλήρως στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου ξεπουλώντας και αυτή τη δημόσια επιχείρηση στρατηγικής σημασίας.

Οπως δήλωσε στον «Ρ» ο Μ. Περάκης, μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας και της «Ταξικής Αγωνιστικής Κίνησης» (στηρίζεται από την ΕΣΑΚ): «Ο αγώνας των εργαζομένων πρέπει να κλιμακωθεί και να γίνει υπόθεση όλης της ελληνικής κοινωνίας με αίτημα όχι απλώς τη διατήρηση των ΕΛ.ΠΕ 100% στο δημόσιο αλλά και τη σύσταση ενός Εθνικού Φορέα Ενέργειας που θα λειτουργεί προς το συμφέρον του λαού. Ακόμα και αν ψηφιστεί η τροπολογία πρέπει όλοι μαζί να την καταστήσουμε ανενεργή καθώς η εμπειρία μας δείχνει ότι όποτε ξεπουλήθηκε δημόσια επιχείρηση μετατράπηκε σε παλιοσίδερα. Γι' αυτό ζητάμε και τη συμπαράσταση όλων των σωματείων, Ομοσπονδιών και της ΓΣΕΕ για να δώσουμε ένα κοινό αγώνα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ