Τρίτη 21 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΓΓΓΓΓΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΤΟ 2ο ΜΕΡΟΣ του άρθρου του Γερμανού ιστορικού Κουρτ Γκοσβάιλερ «Τα στρώματα του κρεμμυδιού που λέγεται Γκορμπατσόφ» δημοσιεύει σήμερα ο «Ριζοσπάστης», με αφορμή τα δέκα χρόνια από τη διάλυση της ΕΣΣΔ και την ανατροπή του σοσιαλιστικού συστήματος στην Ευρώπη (Σελίδες 8-9)

ΤΟ ΡΟΛΟ των ξένων δυνάμεων στην επιβολή της δικτατορίας της 4ης Αυγούστου, της δικτατορίας του Μεταξά, στο φόντο των έντονων ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και αντιθέσεων της περιόδου εκείνης, και κυρίως τη δράση της Βρετανίας, της Γερμανίας και της Ιταλίας, πραγματεύεται το άρθρο του Θ. Παπαρήγα, του οποίου ο «Ρ» δημοσιεύει σήμερα το 1ο μέρος (Σελίδα 10)

ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ του ΠΑΣΟΚ και οι διάφορες κινήσεις πριν από αυτό, με την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ να κατέχει κεντρική θέση, είναι στο επίκεντρο των συναντήσεων που ξεκίνησε χτες ο Κ. Σημίτης. Χτες το μεσημέρι συναντήθηκε με το γραμματέα της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, Κ. Σκανδαλίδη, με τον οποίο συζήτησαν το σχέδιο θέσεων του κόμματος, το οποίο παρέδωσε στον πρωθυπουργό ο Κ. Σκανδαλίδης (Σελίδα 11)

ΣΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ περικοπές των εφημεριών, που υποβαθμίζουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών των νησιών των Κυκλάδων, και ειδικότερα τους καλοκαιρινούς μήνες, οδηγεί η περιοριστική πολιτική της κυβέρνησης στο χώρο της Υγείας (Σελίδα 16)

ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ, φυλετικές διακρίσεις, εθνικές συγκρούσεις, ξενοφοβία, περιθωριοποίηση, στιγματισμός και μισαλλοδοξία είναι πιεστικά προβλήματα, που απασχολούν τον σημερινό κόσμο. Παγκόσμια Διάσκεψη του ΟΗΕ Κατά του Ρατσισμού, των Φυλετικών Διακρίσεων, της Ξενοφοβίας και της Συναφούς Μισαλλοδοξίας θα γίνει στη Νότια Αφρική από τις 31 του Αυγούστου έως τις 7 του Σεπτέμβρη (Σελίδα 22)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ