Σάββατο 10 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Νέες αντιδράσεις για τους στρατιωτικούς

Σε προχτεσινές του δηλώσεις ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ πρέσβης Χουσεΐν Μιουφτιούογλου εξέφρασε νέες αντιδράσεις για τη μη έκδοση των πέντε στρατιωτικών που η Τουρκία θεωρεί συνεργούς των πραξικοπηματιών φέτος τον Ιούλη. Οπως υποστήριξε «δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας που απορρίπτει την έκδοση των πέντε από αυτά τα άτομα, ενώ αποδέχεται το αίτημα της έκδοσης των άλλων τριών. Ως χώρα που έχει ζήσει τις αρνητικές συνέπειες μιας στρατιωτικής χούντας στο παρελθόν που θα μπορούσε για αυτό να επιδείξει συμπάθεια με την Τουρκία αυτήν την περίοδο, προσδοκούμε από τη γείτονα και σύμμαχό μας Ελλάδα να εκδώσει τους πραξικοπηματίες στην Τουρκία».

Στον Αρειο Πάγο οι αποφάσεις

Χτες, στο μεταξύ, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Αντώνης Λιόγας, άσκησε έφεση και κατά της προχτεσινής απόφασης του Συμβουλίου Εφετών, το οποίο απέρριψε το αίτημα της Τουρκίας για έκδοση των 2 τελευταίων Τούρκων αξιωματικών, θεωρώντας πως έπρεπε να αποφανθούν υπέρ της έκδοσης των δύο.

Ο Αρειος Πάγος θα λύσει τελικά οριστικά εντός των επόμενων ημερών το θέμα των αντικρουόμενων αποφάσεων του Συμβουλίου Εφετών για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ