Σάββατο 10 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ
Με «πολικό αστέρα» τους στόχους της αστικής τάξης

Η στοχοπροσήλωση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, στην ικανοποίηση των στόχων των βιομηχάνων, των εφοπλιστών στην ποντοπόρο ναυτιλία και στην κρουαζιέρα, των τραπεζιτών, των μεγαλοεργολάβων, συνολικά του μεγάλου κεφαλαίου, για λογαριασμό του οποίου φορτώνει με άλλα 4 δισ. ευρώ αντιλαϊκά μέτρα το λαό, διαφάνηκε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο από τις μέχρι τώρα τοποθετήσεις υπουργών κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του κρατικού προϋπολογισμού.

Ολοι αναφέρθηκαν στην ανάγκη διαμόρφωσης του κατάλληλου περιβάλλοντος για την προσέλκυση επενδύσεων, κάνοντας σαφές ότι αυτό προϋποθέτει θυσίες χωρίς τέλος για την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, στο βωμό της κερδοφορίας των «επενδυτών».

Ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δ. Παπαδημητρίου, αναφέρθηκε στην «ορθότητα της κυβερνητικής στρατηγικής να δώσει προτεραιότητα στην αποκατάσταση της ομαλής χρηματοδότησης και στην ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, εξέλιξη που θα βοηθήσει στη ρευστότητα των τραπεζών, στη σταδιακή μείωση των επιτοκίων δανεισμού και, τρίτον, στη διαθεσιμότητα χρηματοδότησης των επιχειρήσεων». Μάλιστα, παρουσίασε ως επίτευγμα ότι «συνεχίζεται η δημοσιονομική σταθεροποίηση της οικονομίας και η περιστολή των κρατικών δαπανών», προφανώς για τις λαϊκές ανάγκες, ενώ σημείωσε ότι στόχος των «απαραίτητων μεταρρυθμίσεων» που προωθεί η κυβέρνηση είναι η «μέγιστη δυνατή άντληση χρηματοδοτικών πόρων και η προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων».

Τη σύσταση «Εθνικού Συμβουλίου Ενέργειας» εξήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γ. Σταθάκης, τονίζοντας ότι για «τη μετεξέλιξη της χώρας σε περιφερειακό ενεργειακό κόμβο στρατηγικής σημασίας», στόχο που θέτει η αστική τάξη, για να αναβαθμίσει το ρόλο της στην περιοχή, η κυβέρνηση έχει ήδη αναλάβει δεκάδες πρωτοβουλίες όπως η συνέχιση «για τον αγωγό ΤΑΠ, την Αλεξανδρούπολη, τον αγωγό που θα πηγαίνει προς τα βόρεια, Βουλγαρία - Ρουμανία», ενώ, αναφερόμενος στην υπόθεση της ΔΕΣΦΑ σημείωσε ότι έως τώρα προσέκρουε στους όρους της «ενεργειακής ένωσης» της ΕΕ.

«Η κατεύθυνσή μας είναι η υλοποίηση ενός στρατηγικού σχεδίου υποδομών που θα μεταμορφώσει τη χώρα σε διεθνές κέντρο συνδυασμένων μεταφορών», ανέφερε ο υπουργός Μεταφορών και Δικτύων Χρ. Σπίρτζης. Οπως ανέφερε, «αυτό το μεγάλο πρόγραμμα υποδομών θα υλοποιηθεί με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα και με εργαλεία που μας παρέχονται από την Ευρωπαϊκή Ενωση, όπως το πρόγραμμα Γιούνκερ. Θα υλοποιηθεί με τη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, της Παγκόσμιας Τράπεζας, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανάπτυξης, με προνομιακούς όρους».

«Δίνουμε προτεραιότητα στη δημιουργία ενός φιλικού περιβάλλοντος για την προσέλκυση και την υλοποίηση νέων τουριστικών επενδύσεων υψηλής προστιθέμενης αξίας», σημείωσε η υπουργός Τουρισμού, Ελ. Κουντουρά. «Αυτό αποτυπώνεται - είπε - στην κατάθεση φακέλων, μέσα στο 2016, στην αρμόδια Υπηρεσία, στην ΕΥΠΑΤΕ, 142 προτάσεων νέων επενδύσεων, ξενοδοχείων και ειδικής τουριστικής υποδομής. Εξ αυτών, 101 προτάσεις αφορούν σχέδια νέων ξενοδοχείων και υφιστάμενων άνω των τριακοσίων κλινών στις κατηγορίες τεσσάρων και πέντε αστέρων. Νομοθετήσαμε σειρά ρυθμίσεων για να βελτιώσουμε πάνω απ' όλα την καθημερινότητα των τουριστικών επιχειρήσεων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δίνουν «γη και νερό» για τα κέρδη του κεφαλαίου (2019-08-28 00:00:00.0)
Στο φουλ οι μηχανές των ιδιωτικοποιήσεων (2016-05-18 00:00:00.0)
Ταυτίσεις και συμπλεύσεις στην αντιλαϊκή στρατηγική κατεύθυνση (2015-12-16 00:00:00.0)
Ενισχύσεις στους μεγαλοεπιχειρηματίες 1,4 δισ. ευρώ τη χρονιά που πέρασε (2014-01-08 00:00:00.0)
Ο,τι ζητούν οι επενδυτές... (2013-12-14 00:00:00.0)
Κομμένος και ραμμένος στις απαιτήσεις του κεφαλαίου (2010-09-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ