Κυριακή 26 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
O «τοξικός» Τεξανός...

...εν δράσει και πάλι: «Θα αποσυρθούμε από τη συνθήκη ABM με βάση το δικό μας χρονοδιάγραμμα, σε μια στιγμή που θα είναι βολική για την Αμερική, αλλά δεν έχω κατά νου συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα», δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζορτζ Ουόκερ Μπους, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, αναφερόμενος στις πληροφορίες και κυρίως στις πρόσφατες δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν τη μονομερή αποχώρηση από τη συνθήκη απαγόρευσης των βαλλιστικών πυραύλων, εντός του εξαμήνου.

Ο λόγος; «Οι ΗΠΑ με αυτή την αναχρονιστική συνθήκη δεν μπορούν να εγγυηθούν την ειρήνη και την ασφάλεια του πλανήτη». Τι σημασία έχει εάν όλες οι χώρες δείχνουν όχι μόνο τη δυσφορία τους, αλλά και την αντίθεσή τους με την ανάπτυξη του «Εθνικού Αντιπυραυλικού Προγράμματος», την απεμπόληση της συνθήκης ΑΒΜ και το γεγονός ότι με μαθηματική ακρίβεια οδηγούμαστε σε μία νέα και πια εξαιρετικά επικίνδυνη κούρσα εξοπλισμών; Ουδεμία για τους Αμερικανούς. Το πρόγραμμά τους θέλουν να προωθήσουν και κυρίως να το πουλήσουν, χωρίς, εννοείται, να αναλογίζονται το κόστος.

Οσο για το δεύτερο ερώτημα που ενσκήπτει, «ποιος τους έχρισε θεματοφύλακες της οικουμένης», μάλλον ρητορικό είναι, καθώς και τα μωρά γνωρίζουν την απάντηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ