Σάββατο 4 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ανακαλύφτηκε εργαστήρι παραγωγής συνθετικών ναρκωτικών

Εργαστήρι παραγωγής συνθετικών ναρκωτικών δισκίων «Captagon» ανακάλυψε το ΣΔΟΕ στην περιοχή του Θριασίου, σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα και την Ελληνική Αστυνομία, εξαρθρώνοντας συμμορία με διεθνείς προεκτάσεις. Πρόκειται για χάπια που είθισται να χρησιμοποιούν για «ντοπάρισμα» οι τζιχαντιστές του ISIS. Είναι το πρώτο εργαστήρι παραγωγής «Captagon» που ανακαλύπτεται στη χώρα μας.

Κατασχέθηκαν περίπου 635.000 δισκία, όπλα, χρηματικά ποσά, μεταφορικά μέσα (αυτοκίνητα Ι.Χ., φορτηγό αυτοκίνητο Ι.Χ., ταχύπλοο σκάφος), ενώ συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, ένα αλβανικής υπηκοότητας, ένα τουρκικής υπηκοότητας και δύο Ελληνες. Αναζητούνται τουλάχιστον άλλα τρία άτομα, μεταξύ των οποίων και συνταξιούχος αστυνομικός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από παρακολούθηση αρκετών ημερών το ΣΔΟΕ, σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ και το Λιμενικό, εντόπισαν σε περιοχή μετά την Ελευσίνα το παρασκευαστήριο των χαπιών αυτών. Ειδικότερα, βρήκαν και κατάσχεσαν τα χάπια, τα οποία αποθηκεύονταν σε ειδικές κρύπτες σε φορτηγό που κατασχέθηκε και αυτό στην ίδια περιοχή. Παράλληλα, σε άλλη περιοχή, κοντά στα Μεσόγεια, εντοπίστηκε ταχύπλοο σκάφος το οποίο είχε μετασκευαστεί ειδικά ώστε να διαθέτει και αυτό κρύπτες, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά των χαπιών εκτός Ελλάδας, σύμφωνα με εκτιμήσεις. Η αξία των κατασχεθέντων συνθετικών ναρκωτικών δισκίων υπολογίζεται στο ποσό των 10.000.000 ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το 2010 το ένα τρίτο της παγκόσμιας παραγωγής αυτών των χαπιών καταναλώθηκε στη Μέση Ανατολή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ