Σάββατο 18 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ - ΑΥΛΩΝΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Ο,τι γράφτηκε με αίμα δεν σβήνεται με βρώμικα λεφτά της ΕΕ»

Καταγγέλλει τη συμμετοχή του Δήμου Τανάγρας σε ευρωενωσιακό αντικομμουνιστικό πρόγραμμα

Την απόφαση για συμμετοχή στο αντιδραστικό ευρωενωσιακό πρόγραμμα «Ευρώπη για τους Πολίτες 2014 - 2020», που έλαβε την περασμένη Τρίτη κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τανάγρας, έπειτα από εισήγηση του δημάρχου Β. Περγάλια, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η ΚΟ Οινοφύτων - Αυλώνα του ΚΚΕ. Την απόφαση καταψήφισαν μόνο ο δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ, όπως και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ο δήμος στους πολίτες».

Είναι η δεύτερη διοίκηση, μετά απ' αυτήν του Δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού, που παίρνει μέρος στο εν λόγω πρόγραμμα, το οποίο πίσω από τις περικοκλάδες περί «ενίσχυσης της ευαισθητοποίησης σχετικά με τη μνήμη» κρύβει τον ωμό αντικομμουνισμό της ΕΕ και τη βρώμικη προσπάθεια εξίσωσης του σοσιαλισμού με το φασισμό. Για το σκοπό αυτό, όπως τονίζει η ΚΟ Οινοφύτων - Αυλώνα, «η λυκοσυμμαχία χρηματοδοτεί αδρά με ευρωενωσιακά κονδύλια διάφορους φορείς, ινστιτούτα και ΜΚΟ, τα οποία είναι σε διατεταγμένη αποστολή: Να γεμίσουν το μυαλό του λαού με τις απόψεις αυτών που έχουν την εξουσία, να προωθήσουν τις σάπιες και αναχρονιστικές αξίες του κεφαλαίου, να διεξαγάγουν διαστρέβλωση της Ιστορίας στο όνομα της "ιστορικής μνήμης" με βρώμικη επίθεση στο κομμουνιστικό κίνημα και το σοσιαλισμό».

Αλλωστε, οι χρηματοδοτούμενοι τύποι δράσεων ρητά περιλαμβάνουν διαλόγους, μελέτες και παρεμβάσεις, με στόχο «να διατηρηθεί ζωντανή η μνήμη των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν κάτω από τα καθεστώτα του ναζισμού και του σταλινισμού», ενώ στο σκέλος του προγράμματος με θέμα την «Ευρωπαϊκή Μνήμη» αναφέρεται ότι «τα επιδοτούμενα έργα αντανακλούν τις αιτίες ανάδυσης των ολοκληρωτικών καθεστώτων στη σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία (ναζισμός, φασισμός, σταλινισμός και ολοκληρωτικά κομμουνιστικά καθεστώτα)»!

Θα πέσουν στο κενό οι προσπάθειές τους

Στην ανακοίνωσή της η ΚΟ Οινοφύτων - Αυλώνα του ΚΚΕ σημειώνει τις μεγάλες ευθύνες της δημοτικής αρχής «που ψήφισαν και θα συμμετάσχουν σε αυτό το πρόγραμμα με το "τρομερό" επιχείρημα "των κονδυλίων και των ταξιδιών"» αλλά και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ «που προώθησε αυτό το πρόγραμμα στους δήμους και με "ενημερωτικά έγγραφα" φρόντισε να βρει ανταπόκριση...».

Οπως σημειώνει, «αποδεικνύεται ότι το πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης, δηλαδή η "αριστερά του ΝΑΤΟ και της ΕΕ", από τη μία, και οι δημοτικοί παράγοντες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, από την άλλη, μια χαρά τα βρίσκουν όταν πρόκειται να υπερασπιστούν τη στρατηγική και τις αξίες του κεφαλαίου» και καλεί την εργατική τάξη της περιοχής και κάθε λαϊκή οικογένεια να καταδικάσει αυτό το απαράδεκτο και κατάπτυστο πρόγραμμα και να καταγγείλει τη στάση της δημοτικής αρχής και των συμβούλων που το ψήφισαν.

«Στο κενό θα πέσουν οι προσπάθειές σας! Ο,τι γράφτηκε με αίμα δε σβήνεται με βρώμικο μελάνι ούτε με βρώμικα ευρωενωσιακά λεφτά!» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση και καλείται ο δήμαρχος να απαντήσει σε ποιον απευθύνεται όταν αναφέρεται στις «δημοκρατικές αξίες» της ΕΕ και στην «ευημερία των λαών»: «Στους εργάτες και εργάτριες της περιοχής μας; Καθημερινά τσακίζονται μέσα στα εργοστάσια από την εκμετάλλευση, την ελαστικότητα, την απλήρωτη εργασία. Η "δημοκρατία" σε κάθε βάρδια μένει έξω από την πύλη του εργοστασίου και μέσα ισχύει ο "νόμος" του καπιταλιστή - ιδιοκτήτη. Η Ευρωπαϊκή Ενωση και όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις εξασφαλίζουν στη μεγαλοεργοδοσία το αντεργατικό νομικό πλαίσιο αλλά και "ζεστό" κρατικό χρήμα για την εξασφάλιση της κερδοφορίας της. Στους φτωχούς αγρότες και επαγγελματίες της περιοχής μας μήπως; Εχουν γονατίσει από τα χαράτσια και τη φοροληστεία! Αντιμετωπίζουν καθημερινά τον αφανισμό! Εχουν γονατίσει από τον ανταγωνισμό και την πίεση των μονοπωλίων, τα οποία όμως απολαμβάνουν φοροαπαλλαγές και ιδιαίτερες διευκολύνσεις με πάμπολλους τρόπους. Γνωρίζουμε και ζούμε καθημερινά "τι καλή" που είναι η Ευρωπαϊκή Ενωση... Δεν είναι τίποτα άλλο από ένωση των μονοπωλίων της Ευρώπης, μία συμμαχία εκμεταλλευτών...».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Η ζωή καθημερινά αποδεικνύει ότι οι δρόμοι είναι δύο: 'Η μίζερη ζωή και φτώχεια στο άρμα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, του ΝΑΤΟ και με την αστική τάξη να έχει την οικονομία - άρα και την εξουσία - στα χέρια της... 'Η προοπτική και ελπίδα επίλυσης των λαϊκών αναγκών σε έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, όπου τα μέσα παραγωγής θα είναι κοινωνική ιδιοκτησία, ο σχεδιασμός της οικονομίας κεντρικός και επιστημονικός και η εξουσία εργατική - λαϊκή, έξω από τα δεσμά της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των μονοπωλίων...».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Χρηματοδοτεί ΜΚΟ για αντικομμουνιστικό πρόγραμμα (2014-04-23 00:00:00.0)
Υπόθεση κάθε προοδευτικού ανθρώπου η καταδίκη του αντικομμουνισμού (2009-08-20 00:00:00.0)
Μόνιμος στόχος του ο σοσιαλισμός (2008-09-25 00:00:00.0)
Νερό - δηλητήριο! (2007-08-09 00:00:00.0)
Ζωγραφικές προτάσεις (1998-04-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ