Πέμπτη 18 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Συνεχίζεται η αντιπαράθεση υπηρεσιών - Τραμπ...

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Δεν έχει τέλος η κόντρα ανάμεσα στις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και την κυβέρνηση του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, μετά από τους πρόσφατους ισχυρισμούς δύο Αμερικανών αξιωματούχων που δημοσίευσε η εφημερίδα «Ουάσιγκτον Ποστ», σύμφωνα με τους οποίους στη συνάντηση που είχε ο Αμερικανός Πρόεδρος στις 10/5, στο οβάλ γραφείο, με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, και τον πρέσβη της Ρωσίας στις ΗΠΑ, Σεργκέι Κίσλιακ, αποκάλυψε «απόρρητη πληροφορία» των Ισραηλινών αναφορικά με σχέδια τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους», για κατασκευή εκρηκτικών υλών που θα μπορούσαν να περάσουν σε φορητούς υπολογιστές. Η είδηση της φερόμενης ενημέρωσης των Ρώσων αξιωματούχων διαψεύστηκε από την κυβέρνηση Τραμπ και τον υπουργό Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον, που ανακοίνωσε πως κατά τη συνάντηση στο οβάλ γραφείο δεν συζητήθηκαν «πηγές, μέθοδοι ή στρατιωτικές επιχειρήσεις». Επιπλέον, διαψεύστηκε και από τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, που χαρακτήρισε τις κατηγορίες σε βάρος του Αμερικανού ομολόγου του «ένδειξη πολιτικής σχιζοφρένειας στις ΗΠΑ» που δυσκολεύουν το κυβερνητικό έργο και «κλονίζουν την εσωτερική πολιτική κατάσταση χρησιμοποιώντας αντιρωσικά συνθήματα».

Στην Ουάσιγκτον ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Πολ Ράιαν, συνέστησε προσοχή σε όλους όσοι σπεύδουν να καταδικάσουν τον Πρόεδρο Τραμπ ζητώντας «να συγκεντρωθούν πρώτα όλες οι σχετικές πληροφορίες» και τόνισε ότι το Κογκρέσο δεν μπορεί να κάνει δουλειά «με εικοτολογίες και υπονοούμενα».

Νωρίτερα κυκλοφόρησαν πληροφορίες στην εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς» πως ο Πρόεδρος Τραμπ ζήτησε από τον πρώην διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κομέι, να σταματήσει την έρευνα σε βάρος του πρώην συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας στο Λευκό Οίκο Μάικλ Φλιν για τις σχέσεις του με τη Ρωσία. Την ίδια ώρα διαμορφώνεται κλίμα από Δημοκρατικούς γερουσιαστές και κάποιους Ρεπουμπλικάνους για κατάθεση μομφής κατά του Τραμπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ