Σάββατο 27 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σοβαρός τραυματισμός οικοδόμου στο Ηράκλειο

Το σημείο του σοβαρού «ατυχήματος»
Το σημείο του σοβαρού «ατυχήματος»
Σοβαρά τραυματίστηκε χτες οικοδόμος στο Ηράκλειο Κρήτης. Ο 40χρονος εργαζόμενος, αλβανικής καταγωγής, τραυματίστηκε στο κεφάλι μετά από πτώση, κατά τη διάρκεια εργασιών σε εργοτάξιο της εταιρείας «Μινωική Τεχνική» στο Ηράκλειο. Ο οικοδόμος διακομίστηκε στο ΠαΓΝΗ, όπου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου, που βρέθηκε στο εργοτάξιο αλλά και στο νοσοκομείο, καταγγέλλει ότι πρόκειται για το δεύτερο «ατύχημα» που σημειώνεται στο ίδιο έργο μέσα σε λίγες μέρες. Σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε την κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας την Τρίτη 30/5 (11 π.μ. - 3 μ.μ.), στο συγκεκριμένο εργοτάξιο.

Οπως υπογραμμίζει το Συνδικάτο, παρά τις πρόσφατες παρεμβάσεις του προκειμένου το έργο να λειτουργεί με ασφάλεια, «η εργοδοσία, προκειμένου να μη χάσει ούτε λεπτό του ευρώ, προτίμησε να συνεχίσει ακάθεκτη τις εργασίες της και την εντατικοποίηση της δουλειάς ακόμη και Κυριακές, αγνοώντας τις υποδείξεις για λήψη μέτρων ασφάλειας».

Το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους να αρνούνται να δουλέψουν χωρίς μέτρα ασφαλείας, να καταγγέλλουν «την τρομοκρατία και τους εκβιασμούς που τυχόν κάνει η εργοδοσία για να επιβάλλει την εργασία με μη ασφαλή τρόπο». Επισημαίνει ακόμα την ευθύνη που έχουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα «έτσι ώστε να μπει επιτέλους ένα φρένο στους εργολάβους, που μπροστά στην αδυσώπητη δίψα τους για κέρδος βάζουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα και την ίδια τη ζωή των εργατών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ