Σάββατο 27 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αύριο Κυριακή οι εκλογές στον ΣΦΕΑ

Αύριο Κυριακή, 28 Μάη, γίνονται οι εκλογές για τη νέα διοίκηση στον Σύνδεσμο Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 (ΣΦΕΑ).

Οι εκλογές αυτές γίνονται σε συνθήκες που η κυβέρνηση της «πρώτη φορά αριστεράς», όπως και οι προηγούμενες των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, συνεπικουρούμενη απ' όλα τα αστικά κόμματα, συνεχίζει εντεινόμενη την ολομέτωπη επίθεση στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα (τρανό παράδειγμα τα μνημόνια και οι βάρβαρες αντιλαϊκές συμφωνίες όπως η πρόσφατη), ενώ με την πολιτική τής ολοένα και πιο βαθιάς συμμετοχής της Ελλάδας στην ιμπεριαλιστική δράση, αποτέλεσμα των οξύτατων ανταγωνισμών για τα συμφέροντα των μονοπωλίων στην ευρύτερη περιοχή μας, ως χώρα - μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, εμπλέκει το λαό στους πολεμικούς κινδύνους στο όνομα της γεωστρατηγικής αναβάθμισης της άρχουσας τάξης, ώστε να μεγαλώνουν τα κέρδη της πλουτοκρατίας, με τις συμφωνίες της με διάφορα ισχυρά ιμπεριαλιστικά κράτη. Η κυβέρνηση εναποθέτει την προάσπιση κυριαρχικών δικαιωμάτων στα επιτελεία ΝΑΤΟ και ΕΕ, όπως κάνει π.χ. στο Αιγαίο. Ολα αυτά στο όνομα της οικονομικής ανάπτυξης, δηλαδή της ενίσχυσης του κεφαλαίου σε βάρος του λαού.

Οι αντιστασιακοί, λαϊκοί αγωνιστές της περιόδου 1967-1974, δεν πάλεψαν να ανατρέψουν τη χούντα και τους ιμπεριαλιστές για να έρθει σήμερα μια κυβέρνηση που καπηλεύεται και τους λαϊκούς αγώνες σε όλη τη νεότερη ιστορία και στη δικτατορία και βασανίζει το λαό με την πολιτική της, αλλά ακριβώς για το αντίθετο. Αυτή την ιστορία και αυτή την πάλη δεν μπορεί να την υπηρετήσει η σημερινή πλειοψηφία του ΣΦΕΑ, γιατί δεν αντιπαλεύει αυτή την πολιτική, αντίθετα την ανέχεται, αν δεν τη στηρίζει. Οι λαϊκοί αγωνιστές της περιόδου 1967-1974 πρέπει με την ψήφο τους να εκλέξουν διοίκηση, που θα είναι επικεφαλής ενός ΣΦΕΑ αντάξιου των δικών τους αγώνων τότε και σήμερα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που τσακίζει τη ζωή του λαού μας, ενώ τον εμπλέκει σε ιμπεριαλιστικούς κινδύνους. Τέτοιο Σύνδεσμο πρέπει να δημιουργήσουν με την ψήφο τους. Να εκλέξουν στο ΔΣ αγωνιστές που θα ηγηθούν αυτής της πάλης. Γι' αυτό να συμμετέχουν στις εκλογές ψηφίζοντας μαζικά για ΔΣ τους αγωνιστές που θα είναι στην πρώτη γραμμή για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ