Σάββατο 27 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διώκονται γιατί αντιτάχθηκαν στο ξενοφοβικό - ρατσιστικό κλίμα

Στις 31 Μάη δικάζονται στο μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης, η Κατερίνα Καρανικολάου και ο Αγγελος Θεμελής, δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ωραιοκάστρου, μετά από μήνυση που υπέβαλε μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου που λειτουργεί στο Μελισσοχώρι.

Διώκονται γιατί αντιτάχθηκαν και κατήγγειλαν τις προσπάθειες δημιουργίας ξενοφοβικού ρατσιστικού κλίματος που προσπάθησαν να καλλιεργήσουν δημοτική αρχή και ελάχιστοι από τα Διοικητικά Συμβούλια Γονέων, με αφορμή τη φοίτηση προσφυγόπουλων σε σχολείο της περιοχής. Κλίμα που επιχείρησε να κρύψει την πραγματικότητα της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες από τους εργαζόμενους, τους απλούς ανθρώπους και τα Ελληνόπουλα των σχολείων της περιοχής.

Σε συγκέντρωση συμπαράστασης στους διωκόμενους, στις 9 το πρωί έξω από τα δικαστήρια, καλεί η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ωραιοκάστρου, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Καλούμε σε συμπαράσταση στη δίκη, γιατί στα σχολεία δεν πρέπει να υπάρχει χώρος για το μίσος του ρατσισμού, του φασισμού και των διακρίσεων. Γιατί δεν πρέπει να περάσουν οι τακτικές εκφοβισμού. Γιατί ο εχθρός δεν είναι τα μικρά και δυστυχισμένα παιδιά, εξαιτίας των πολέμων και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Γιατί όλα τα παιδιά δικαιούνται μόρφωση και ανθρώπινες συνθήκες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ