Σάββατο 27 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ερευνες για την επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο

Copyright 2017 The Associated

Σταθερή ήταν χτες η κατάσταση της υγείας του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, ο οποίος θα παραμείνει τουλάχιστον για το επόμενο διήμερο προληπτικά στη ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού» λόγω του τραύματός του στο δεξί μηρό. Η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία. Είναι ξύπνιος, αποσωληνωμένος και έχει επικοινωνία. Εξάλλου, χτες, κατά πληροφορίες, αναμενόταν να υποβληθεί σε δεύτερο χειρουργικό καθαρισμό του τραύματός του στο δεξί του μηρό.

Γιατροί του «Ευαγγελισμού», απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, τόνιζαν χτες: «Ο ασθενής αναπνέει καλά, δεν χρειάστηκε να φορέσει καν μάσκα οξυγόνου. Από το σύμπλεγμα των τραυμάτων που έχει, αυτό στο μηρό είναι το πιο βαθύ. Το έχουμε περιποιηθεί και παρακολουθούμε την εξέλιξή του. Το τραύμα έχει φτάσει μέχρι τους μύες». Οπως είπαν, ο Λ. Παπαδήμος είχε μικρές αμυχές στο πρόσωπο, ενώ δεν αντιμετώπισε ο ίδιος κάποιο πρόβλημα με την ακοή του ή την όρασή του. Επίσης, ανέφεραν ότι οι δύο συνοδοί είναι καλά και χτες πήραν εξιτήριο. Οι δύο συνοδοί φέρουν αμυχές στο πρόσωπο, ενώ ο ένας από τους δύο αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα στο αυτί.

Εξάλλου, εξονυχιστική έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σε εξέλιξη, προκειμένου να απαντηθεί πώς έφτασε ο παγιδευμένος φάκελος στα χέρια του πρώην πρωθυπουργού. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη θέση του αποστολέα αναγραφόταν η Ακαδημία Αθηνών. Σύμφωνα με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., η αλληλογραφία όλων των προσώπων που φυλάσσονται από την Αστυνομία ως πιθανοί στόχοι επιθέσεων, πριν φτάσει στα χέρια τους, ελέγχεται σε ειδικά μηχανήματα και από εξειδικευμένο προσωπικό.

Στην περίπτωση του Λ. Παπαδήμου, επειδή στην Ακαδημία Αθηνών, της οποίας είναι πρόεδρος, δεν υπάρχουν ειδικά μηχανήματα ακτίνων, η αλληλογραφία παραλαμβάνεται από άτομο από το προσωπικό της ασφάλειάς του και μεταφέρεται στη Βουλή, όπου ελέγχεται, ενώ μετά περνάει και από δεύτερο έλεγχο στην Τράπεζα της Ελλάδας. Δεν έχει διευκρινιστεί, ωστόσο, αν ακολουθήθηκε η διαδικασία με τον επίμαχο φάκελο, αν ήταν δηλαδή μέσα στην υπόλοιπη αλληλογραφία από την Ακαδημία και, αν ναι, γιατί δεν εντοπίστηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός. Εξάλλου, στην Εγκληματολογική Υπηρεσία καταβάλλεται προσπάθεια να επανασυντεθεί ο φάκελος, ο οποίος διαλύθηκε από την έκρηξη, ώστε να μπορέσουν να εξακριβωθεί από πού ταχυδρομήθηκε, ποιος αναγράφεται ως αποστολέας και διάφορες λεπτομέρειες που μπορεί να βοηθήσουν στις έρευνες.

Σχετικά με δημοσιεύματα περί μείωσης της φρουράς του Λ. Παπαδήμου, από αστυνομικές πηγές έγινε γνωστό ότι, πράγματι, αρχικά είχε 12 άτομα φρουρά, τα οποία μειώθηκαν σε οκτώ, στο πλαίσιο της γενικότερης μείωσης των αστυνομικών ασφαλείας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εισαγγελέας: «Ηθελαν να αφαιρέσουν όσο περισσότερες ζωές μπορούσαν» (2023-06-09 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2018-12-28 00:00:00.0)
Απειλητική επιστολή στον πρόεδρο του ΣτΕ (2017-07-28 00:00:00.0)
Στον «Ευαγγελισμό» (2011-10-21 00:00:00.0)
Ελεγχόμενη έκρηξη σε παγιδευμένο φάκελο (2011-02-03 00:00:00.0)
Αδίστακτη "εκσυγχρονιστική" ψηφοθηρία! (1998-10-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ