Τετάρτη 31 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΤΤΑΒΑ.-- Η καναδική εταιρεία ηλεκτρισμού «Ontario Power Generation» επιμένει στα σχέδιά της για αποθήκευση πυρηνικών αποβλήτων από πυρηνικούς σταθμούς παραγωγής Ενέργειας σε απόσταση περίπου ενάμιση χλμ. από τη λίμνη Χάρον σε βάθος 680 μέτρων, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις 200 τοπικών κοινοτήτων που ανησυχούν για το ενδεχόμενο μελλοντικής μόλυνσης των υπόγειων υδάτων από τα πυρηνικά απόβλητα.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Αμερικανοί επιστήμονες από το Ερευνητικό Ιδρυμα «Scripps» ανακοίνωσαν χτες ότι «ανασχεδίασαν» στο εργαστήριο το αντιβιοτικό Vancomycin, που χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση πολύ ανθεκτικών παθογόνων μικροοργανισμών στους ανθρώπους, κάνοντάς το, όπως ισχυρίστηκαν, «1.000 φορές πιο ισχυρό» από την προηγούμενη σύστασή του. Υποστήριξαν, επίσης, ότι η νέα εκδοχή του συγκεκριμένου αντιβιοτικού θα είναι έτοιμο για παραγωγή και χρήση το 2022.

ΧΑΡΤΟΥΜ.-- Η σουδανική κυβέρνηση επικύρωσε χτες την απόφαση εισαγωγής αιγυπτιακών κτηνοτροφικών και πτηνοτροφικών προϊόντων, κλιμακώνοντας την ένταση στις διμερείς σχέσεις που παρατηρείται εδώ και μήνες, με φόντο τις πολυετείς διμερείς συνοριακές διαφορές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ