Πέμπτη 13 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέα καταδίκη για το ζεύγος Παπαντωνίου

Σε ποινή φυλάκισης 4 χρόνια ο καθένας (εξαγοράσιμη) και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ (όπως πρωτόδικα τον περασμένο Φλεβάρη), καταδικάστηκαν χτες ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπαντωνίου και η σύζυγός του Στ. Κουράκου, για την υποβολή ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες» για το 2010. Απόντες από τη διαδικασία ήταν και οι δύο κατηγορούμενοι. Η υπόθεση αφορά την ποινική δίωξη που άσκησε σε βάρος τους η Εισαγγελία Διαφθοράς ύστερα από έρευνα που διενεργήθηκε, όταν εντοπίστηκε από τα στοιχεία της αποκαλούμενης λίστας Λαγκάρντ ποσό 1,3 εκατ. ευρώ σε λογαριασμό της συζύγου του πρώην υπουργού.

Σημειωτέον, έχουν καταδικαστεί και για προηγούμενες πράξεις, που αφορούν τα χρόνια 2008 και 2009, σε ποινές φυλάκισης 4 ετών ο καθένας. Με τις αποφάσεις που έχουν εκδοθεί ήδη, η Δικαιοσύνη θεωρεί ότι η μη δήλωση των χρημάτων αποτελεί «συντονισμένη προσπάθεια απόκρυψής τους».

Και χτες, η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του ζεύγους, σημειώνοντας ότι «δεν αποδείχθηκε η πηγή των χρημάτων, η οποία και αγνοείται. Ηταν σύζυγοι που συμβιώνουν, ουδείς λόγος υπήρχε να αποκρύψει η κα Κουράκου την ύπαρξη του trust από τον σύζυγό της». Υπενθυμίζεται ότι τα χρήματα εμφανίζονται να μεταφέρθηκαν μετρητά στην τράπεζα του εξωτερικού το 2000, με τη βοήθεια του κουμπάρου του Γ. Παπαντωνίου, και επαναπατρίστηκαν το 2010 σε λογαριασμό των γιων της Στ. Κουράκου, ενώ το 2008 είχαν μεταφερθεί σε «trust» με τη συμμετοχή υπεράκτιας εταιρείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ