Πέμπτη 7 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΜΕΡΙΚΗ
Ζημιές από το πέρασμα του τυφώνα «Ιρμα»

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.- ΓΟΥΣΤΑΒΙΑ.- ΜΑΡΙΓΚΟ.- ΚΟΔΡΙΓΚΤΟΝ.--

Μεγάλες πλημμύρες και αρκετές υλικές ζημιές στις γαλλικές υπερπόντιες κτήσεις των νησιών του Αγίου Βαρθολομαίου και Αγίου Μαρτίνου και στην ανεξάρτητη νήσο Μπαρμπούντα προκάλεσε χτες το πέρασμα του τυφώνα «Ιρμα», με ανέμους ταχύτητας άνω των 300 χλμ. την ώρα και καταιγίδες.

Σε κατάσταση ετοιμότητας είχαν παράλληλα τεθεί το Πουέρτο Ρίκο (υπερπόντια κτήση των ΗΠΑ), η Δομινικανή Δημοκρατία και η Αϊτή, καθώς ο τυφώνας «Ιρμα» θεωρείται ο ισχυρότερος που εμφανίζεται στην περιοχή από το 1928 και τον τυφώνα «Σαν Φερνάντο», που είχε προκαλέσει το θάνατο πάνω από 2.700 ανθρώπων.

Επιπλέον, τέθηκαν σε κατάσταση επιφυλακής πάνω από 60 κομητείες της Φλόριντα στις ΗΠΑ, όπου έχουν αναπτυχθεί πολλές δεκάδες ένοπλοι της Εθνοφρουράς και είναι σε κατάσταση ετοιμότητας άλλοι 7.000, σε περίπτωση που σημειωθούν σημαντικά προβλήματα από το πέρασμα του «Ιρμα».

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ενέκρινε την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης στη Φλόριντα, το Πουέρτο Ρίκο και τις Παρθένες Νήσους.

Η έλευση του τυφώνα στη Φλόριντα σημειώνεται μια βδομάδα μετά το πλήγμα του κυκλώνα «Χάρβεϊ» στο Τέξας, όπου σημειώθηκαν τεράστιες καταστροφές και σκοτώθηκαν πάνω από 60 άνθρωποι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ