Πέμπτη 7 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
3ο «ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ»
Σχέδια συνεργασιών με προεκτάσεις σε Ασία - Ειρηνικό

Οι προσδοκίες από το Φόρουμ δεν είναι απλά επενδυτικές (φωτ. συμμετοχή του Ρώσου Προέδρου σε συνάντηση του Φόρουμ)
Οι προσδοκίες από το Φόρουμ δεν είναι απλά επενδυτικές (φωτ. συμμετοχή του Ρώσου Προέδρου σε συνάντηση του Φόρουμ)
ΒΛΑΔΙΒΟΣΤΟΚ.--

Ξεκίνησε χτες και ολοκληρώνεται σήμερα το 3ο «Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ», μια οικονομική πρωτοβουλία (της ρωσικής κυβέρνησης) με στόχο την προώθηση επενδύσεων στην Απω Ανατολή, στην οποία πρωτοστατούν τα ρωσικά μονοπώλια αναζητώντας «συνεργασίες» γενικότερα στην περιοχή Ασίας - Ειρηνικού.

Οπως σημείωσε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του φόρουμ, Γιούρι Τρουτνέφ, «εδώ και τρία χρόνια έχει δημιουργηθεί ένας νέος οικονομικός χώρος στη ρωσική Απω Ανατολή», «ένα νέο μοντέλο της επένδυσης της Απω Ανατολής», το οποίο «είναι ένα από τα καλύτερα στην περιοχή της Ασίας - Ειρηνικού», όπως λένε και οι «ιδρυτές των 837 επενδυτικών σχεδίων που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Απω Ανατολή» και στους οποίους συμπεριλαμβάνονται επενδυτές και κυβερνητικοί αξιωματούχοι από Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Κίνα, Βιετνάμ, Ινδία, Αυστραλία και άλλες χώρες. Επίσης, στο Φόρουμ συμμετέχει και ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια των ΗΠΑ, Εντμουντ Τζέραλντ Μπράουν.

Ο υπουργός Στρατηγικής και Οικονομίας της Νότιας Κορέας, Κιμ Ντονγκ Γιονγκ, επισήμανε ότι η χώρα του «θεωρεί τη Ρωσική Απω Ανατολή περιοχή όπου μπορούμε να αναπτύξουμε συνεργασία με τη Ρωσία».

Η Ινδή ΥΠΕΞ, Σουσμά Σουαράτζ, είπε ότι «οι σημαντικότατοι φυσικοί πόροι της περιοχής και η μοναδική της θέση παρέχουν δυνατότητες συνεργασίας με γειτονικές χώρες».

Στις «ευκαιρίες που παρέχει το φόρουμ για συνεργασίες σε τεχνολογίες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και στην καινοτομία» αναφέρθηκε ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια.

«Η Απω Ανατολή είναι παγκόσμιο κέντρο έλξης» και «οι νέες συνθήκες επιχειρηματικής δραστηριότητας στη ρωσική Απω Ανατολή» προβλέπουν ευκαιρίες και «για τις άλλες χώρες της περιοχής Ασίας - Ειρηνικού», σημείωσε ο Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚ Βιετνάμ, Γκιεν Βαν Μπιν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ρωσικής «Ισβέστια», «η Ρωσία ετοιμάζεται να παρουσιάσει στο φόρουμ 32 επενδυτικά έργα ύψους 21,7 δισ. δολαρίων». Οι περισσότερες συμβάσεις πρόκειται να υπογραφούν με Ρώσους επενδυτές, αλλά θα γίνουν συμφωνίες και με ξένες επιχειρήσεις. Η εφημερίδα επικαλείται πηγές σύμφωνα με τις οποίες θα κλειστούν συμφωνίες, όπως: Επενδυτικό πακέτο για τη δημιουργία ενός συγκροτήματος επεξεργασίας και μεταφοράς ψαριών στη ρωσική Απω Ανατολή, κατασκευή οικολογικής πόλης με γήπεδο γκολφ στο Βλαδιβοστόκ με Νοτιοκορεάτες επενδυτές, επενδυτική συμφωνία με τον ιαπωνικό όμιλο «Mazda».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η Ρωσία στρέφεται προς την ανερχόμενη περιοχή Ασίας - Ειρηνικού (2022-09-08 00:00:00.0)
Ενεργειακές και άλλες μπίζνες με την Κίνα (2019-06-08 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2018-12-14 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2014-05-20 00:00:00.0)
Επίσκεψη Πούτιν (2000-09-05 00:00:00.0)
Οι "ελευθερίες" του καπιταλισμού (1997-07-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ