Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σε χώρους της ΔΕΗ ΑΕ και στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο περιόδευσε ο Σ. Βαρδαλής

Στο Αμύνταιο
Στο Αμύνταιο
Περιοδεία σε χώρους εργασίας της ΔΕΗ ΑΕ και στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας πραγματοποίησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής, στο πλαίσιο της πολιτικής παρέμβασης του Κόμματος σε χώρους δουλειάς και της επαφής με τους εργαζόμενους.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας επισκέφτηκε το ορυχείο Αμυνταίου και τον ΑΗΣ Μελίτης στη Φλώρινα και περιόδευσε στο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

Μιλώντας στους εργαζόμενους στο Ορυχείο Αμυνταίου, αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον του Κόμματος για την κατάσταση που προέκυψε μετά την κατολίσθηση στο Ορυχείο, με όλες τις αρνητικές συνέπειες για τους εργαζόμενους και για τους κατοίκους της περιοχής και ειδικά αυτούς των Αναργύρων. Ενδιαφέρον που εκφράστηκε και με προηγούμενη επίσκεψη κλιμακίου του Κόμματος στους Αναργύρους και με κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις. Οι εργαζόμενοι σημείωσαν τον κίνδυνο που διαφαίνεται να κλείσει το Ορυχείο και κατήγγειλαν τις άθλιες εργασιακές σχέσεις που επικρατούν στις εργολαβίες της ΔΕΗ.

Στη συζήτηση με τους εργαζόμενους στον ΑΗΣ Μελίτης, στο επίκεντρο βρέθηκε η επικείμενη πώληση μονάδων ορυχείων και ΑΗΣ της ΔΕΗ. Ο Σ. Βαρδαλής ανέδειξε τη σταθερή στάση του ΚΚΕ τόσο μέσα στη Βουλή αλλά και κυρίως μέσα από τους αγώνες, ενάντια στην απελευθέρωση - ιδιωτικοποίηση του κλάδου της Ενέργειας. Παρουσίασε την πρόταση του Κόμματος για Ενιαίο Κρατικό Φορέα Ενέργειας, που ως λαϊκή περιουσία και ενταγμένος στον πανεθνικό Κεντρικό Σχεδιασμό θα υπηρετεί τις εργατικές - λαϊκές ανάγκες, όχι τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων και κάλεσε τους εργαζόμενους να παλέψουν σε αυτήν την κατεύθυνση.

Στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, ο Σ. Βαρδαλής επισκέφτηκε τμήματά του, συναντήθηκε με την υποδιοικήτρια κ. Βαρδάκα και με το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων και συζήτησε για τα προβλήματα που επικρατούν στο χώρο, τις εξαντλητικές συνθήκες εργασίας, τις ελλείψεις του νοσοκομείου σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό - τεχνικό προσωπικό. Ιδιαίτερα εκφράστηκε η ανησυχία των εργαζομένων για το μέλλον της Ογκολογικής κλινικής, που εξυπηρετεί περισσότερους από 300 καρκινοπαθείς και βρίσκεται στα όρια της λειτουργίας της εξαιτίας έλλειψης γιατρών.

Ο Σ. Βαρδαλής τόνισε πως όποιες υποκριτικές προσπάθειες «νοικοκυρέματος» κάνει η κυβέρνηση, γίνονται στις πλάτες των εργαζομένων και πάλι με χρήματα του λαού, χωρίς να πληρώνει το μεγάλο κεφάλαιο, που συχνά απαλλάσσεται των ασφαλιστικών εισφορών στο όνομα της ανταγωνιστικότητας. Σημείωσε πως όσο η Υγεία μπαίνει στη μέγγενη της δημοσιονομικής πολιτικής και της εμπορευματοποίησης, δεν μπορεί να υπάρξει πραγματική βελτίωση της κατάστασης. Και παρουσιάζοντας συνοπτικά τη θέση του Κόμματος, υπογράμμισε πως η Υγεία είναι δικαίωμα για όλο το λαό, που πρέπει να παρέχεται αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, και επίσης πως πρέπει να σταματήσει κάθε ιδιωτική επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο της Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ