Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ»
Με συνεχή διαπιστευτήρια στους «επενδυτές»

Με συνεχείς διαβεβαιώσεις προς το κεφάλαιο ότι θα υπηρετήσουν τους στόχους ανάταξης της οικονομίας του και διεύρυνσης των κερδών του, συνεχίζουν τις τοποθετήσεις τους οι υποψήφιοι για την ηγεσία του «νέου» φορέα έκφρασης της πέραν του ΣΥΡΙΖΑ εγχώριας σοσιαλδημοκρατίας.

Ενδεικτικά, ο Στ. Θεοδωράκης στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, χτες, είπε μεταξύ άλλων ότι «αυτό που μας απασχολεί είναι να συζητήσουμε με τις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις για τις λύσεις που έχει ανάγκη ο τόπος», ενώ ερωτώμενος για τα δύο ζητήματα στα οποία θα προχωρούσε αμέσως σε «τολμηρές λύσεις», απάντησε ότι το ένα είναι το θέμα των «επενδύσεων» και το δεύτερο το ζήτημα των «κομματικών παρατάξεων» στα πανεπιστήμια: «Θα τελείωνα με κάθε κόστος με τη γραφειοκρατία, θα συγκρουόμουν μαζί της και θα υλοποιούσα τις μεγάλες επενδύσεις που έχει ψηφίσει η Βουλή», σημείωσε. Σε ερώτηση, εξάλλου, για τις μετεκλογικές συνεργασίες, είπε ότι «υπάρχει ακόμη πάρα πολύς χρόνος μπροστά μας που θα είναι καθοριστικός». Απέκλεισε, βέβαια, προσώρας τουλάχιστον, σύμπλευση με τους «ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ», χαρακτηρίζοντάς τους «εθνολαϊκιστικό μόρφωμα επικίνδυνο για τη χώρα», προσθέτοντας ότι «το νέο μεγάλο μεταρρυθμιστικό κίνημα στο Κέντρο θα δώσει κυβερνητική λύση».

Ετερος διεκδικητής της ηγεσίας, ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, υπεραμύνθηκε των «μεγάλων επενδύσεων», με επιχειρήματα όπως ότι «αν φύγουν όλες οι μεγάλες επενδύσεις από τη χώρα, αυτό θα οδηγήσει σε ανεργία και νέα δυσβάσταχτη φορολογία». Δίνοντας και ένα στίγμα των όσων συζητούνται στο εσωτερικό του χώρου τους για τα πιθανά μετεκλογικά κομπρεμί, είπε: «Αν κάποιοι πιστεύουν πως πρέπει την επόμενη ημέρα της εκλογής ηγεσίας να συνενωθεί η παράταξή μας με τον ΣΥΡΙΖΑ, τότε δεν πρέπει να ψηφίσουν εμένα».

Τέλος, ο Γ. Μανιάτης, ο οποίος κατέθεσε και Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή, προς τον πρωθυπουργό, καταλογίζοντάς του «προσωπική ευθύνη» για «το κλείσιμο των Μεταλλείων Χαλκιδικής», και καλώντας τον να παρέμβει άμεσα, να έρθει σε απευθείας επαφή με τους επενδυτές, «ώστε να μην καταστραφεί η μεγαλύτερη επένδυση της χώρας», μιλώντας στο ΣΚΑΪ έλεγε ότι επί υπουργίας του αδειοδότησε 105 «επενδύσεις».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σταθερή η συζήτηση για τις μετεκλογικές συνεργασίες (2017-09-30 00:00:00.0)
Παλιές συνταγές σε νέα συσκευασία... (2017-09-17 00:00:00.0)
Αυτοπροβάλλεται ως ικανότερος διαχειριστής για τα ζητούμενα του κεφαλαίου (2016-03-19 00:00:00.0)
Για την «Αυγή» και την υποτιθέμενη παραίτηση του προέδρου της ΟΛΜΕ (2015-03-05 00:00:00.0)
Θέλει καπιταλισμό που να ...σέβεται τους εργάτες (2014-04-03 00:00:00.0)
Ντοκιμαντέρ και αφιερώματα (2008-10-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ