Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΡ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ
Στο γνωστό μοτίβο για ΟΑΣΘ

Στο γνωστό μοτίβο της «υγιούς» και «κακής» επιχειρηματικότητας, αλλά και του ποιος καλύτερα μπορεί να διαχειριστεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου για την αναγκαία ανάκαμψη της κερδοφορίας του, έγινε χτες η παρουσίαση από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, του σχεδιασμού της κυβέρνησης για τις Αστικές Συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης, που περιλαμβάνει εκκαθάριση του ΟΑΣΘ, προκειμένου και πάλι στη συνέχεια να ιδιωτικοποιηθεί στο πλαίσιο της πολιτικής της ΕΕ για την «απελευθέρωση» του συγκοινωνιακού έργου.

Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός επιτέθηκε στη ΝΔ, λέγοντας ότι «ο ΟΑΣΘ είναι ένα απολύτως χαρακτηριστικό παράδειγμα της ομάδας επενδυτών - ιδιωτών που στηρίζει η ΝΔ». Οπως είπε, από το 1990 έως και το 2016, οι μέτοχοι του ΟΑΣΘ είχαν επιχειρηματικό κέρδος 324.454.000, όταν την ίδια περίοδο η απολογιστική αντισταθμιστική καταβολή του κράτους ανήλθε σε 2.054.000.000. Η συμφωνία του ιδιωτικοποιημένου ΟΑΣΘ με το κράτος διασφάλιζε το επιχειρηματικό κέρδος, ανεξαρτήτως αποτελέσματος και ανεξαρτήτως ορθολογικής ή μη διαχείρισης των λειτουργιών του Οργανισμού. «Συνεπώς, το επιχειρηματικό κέρδος των μετόχων του ΟΑΣΘ δεν προήλθε από κέρδη αλλά επειδή επιβάρυναν το ελληνικό Δημόσιο με μια ζημία 2,054 δισ.», συμπλήρωσε.

Ανέφερε ακόμα ότι ο έλεγχος των εισιτηρίων εντός των λεωφορείων αλλά και η καθαριότητα δεν θα γίνεται μέσω ιδιωτικών εταιρειών (εργολάβων), υπονοώντας βέβαια συμβάσεις με ημερομηνία λήξης και τις εργασιακές σχέσεις - «λάστιχο» που γενικεύονται τα τελευταία χρόνια.

Ο υπουργός για άλλη μια φορά ισχυρίστηκε ότι το χρονοδιάγραμμα εργασιών του Μετρό Θεσσαλονίκης τηρείται απόλυτα, με στόχο η κανονική λειτουργία του στη βασική γραμμή να ξεκινήσει το 2020. Την ίδια ώρα, όλα δείχνουν ότι η βασική γραμμή θα δοθεί σε χρήση χωρίς τους τρεις βασικούς σταθμούς (Σιδηροδρομικός Σταθμός, Βενιζέλου, Αγία Σοφία).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ