Πέμπτη 12 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οι «ευαισθησίες» της ΕΕ όχημα για κάθε λογής επεμβάσεις

Αλλη μια έκθεση για τη δήθεν ευαισθησία της ΕΕ για τα «ανθρώπινα δικαιώματα» υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, στο Στρασβούργο.

Η έκθεση, που με τίτλο «Σχετικά με τη διαφθορά και την παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε τρίτες χώρες», καταψηφίστηκε από την Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, καθώς για άλλη μια φορά η ΕΕ αξιοποιεί τα απαράδεκτα και καταδικαστέα αυτά φαινόμενα, σύμφυτα με το καπιταλιστικό σύστημα, ως εργαλεία για τις κάθε λογής επεμβάσεις της σε τρίτες χώρες.

«Οχημα» για τις επεμβάσεις αυτές είναι και οι ευρωενωσιακές χρηματοδοτήσεις, αλλά και οι λεγόμενες «ρήτρες ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και οι προτεινόμενες στην έκθεση «ρήτρες διαφθοράς» στις διάφορες συμφωνίες της ΕΕ με τις χώρες αυτές.

Η εμπορία ανθρώπων και η αρπαγή γης από επιχειρήσεις στις λεγόμενες αναπτυσσόμενες χώρες, η φοροδιαφυγή και οι φορολογικοί παράδεισοι, καθώς και μια σειρά άλλων απαράδεκτων πρακτικών για τις οποίες κάνει λόγο η έκθεση, δεν μπορούν να αποτελέσουν σε καμία περίπτωση «άλλοθι» για την πολιτική επεμβάσεων της ΕΕ. Αντίθετα, πρέπει να τονιστεί ότι η ΕΕ και ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής που υπηρετεί, έχοντας ως κριτήριο το κέρδος των μονοπωλίων, είναι που προκαλούν κι αναπαράγουν αυτά τα φαινόμενα. Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο είναι προκλητικές οι επανειλημμένες εκκλήσεις της έκθεσης για την ανάθεση της επίλυσής τους στον ιδιωτικό τομέα με εγγυητή... την ΕΕ.

«Οι λαοί έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα να επιλέγουν οι ίδιοι το δικό τους δρόμο και αυτό το δικαίωμα πάει χέρι χέρι με την ανάγκη για πάλη τους ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και τη σαπίλα της», υπογραμμίζει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ