Πέμπτη 12 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οργανωμένη δολοφονική επίθεση φασιστοειδών στον Πειραιά

Επιτέθηκαν σε ομάδα που κολλούσε αφίσες της ΠΕΝΕΝ

Οργανωμένη δολοφονική επίθεση χρυσαυγιτών φασιστοειδών σε κλιμάκιο αφισοκολλητών της Πανελλήνιας Ενωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) στον Πειραιά σημειώθηκε χτες τα ξημερώματα, από ομάδα περίπου 10 - 12 ατόμων, που επέβαιναν σε μηχανές. Το περιστατικό συνέβη έξω από τον Οίκο του Ναύτου, όπου η συμμορία των τραμπούκων εμφανίστηκε στο σημείο και αρχικά με απειλές και τραμπουκισμούς και στη συνέχεια με επίθεση και χτυπήματα τραυμάτισαν ένα από τα μέλη της Ενωσης.

Το περιστατικό κατήγγειλε η ΠΕΝΕΝ, αναφέροντας πως η νεοναζιστική χρυσαυγίτικη συμμορία εξακολουθεί να δρα ανενόχλητη, και με τα τάγματα εφόδου οργανώνει επιχειρήσεις και επιθέσεις ενάντια στο εργατικό κίνημα και στους μετανάστες σε διάφορες λαϊκές γειτονιές. «Η κυβέρνηση έχει βαρύτατες ευθύνες για την ανοχή που δείχνει στα κρούσματα βίας και τρομοκρατίας που έχουν εξαπολύσει τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, αλλά και για την πρωτοφανή καθυστέρηση στη δικαστική εκκαθάριση της εγκληματικής δράσης για την οποία ευθύνεται η νεοναζιστική οργάνωση», αναφέρει η ανακοίνωση.

Πρόκειται για ένα ακόμα κρούσμα της εγκληματικής δράσης της ναζιστικής συμμορίας τις τελευταίες μέρες, μετά τις επιθέσεις σε βάρος μεταναστών εργατών γης στον Ασπρόπυργο καθώς και σε βάρος μετανάστη στη Λαμπρινή, που απλά επιβεβαιώνουν τον δολοφονικό χαρακτήρα του ναζιστικού μορφώματος.

Καταδικάζουν τα ναυτεργατικά σωματεία

Τη φασιστική επίθεση της Χρυσής Αυγής σε βάρος αφισοκολλητών της ΠΕΝΕΝ καταδικάζουν με κοινή ανακοίνωσή τους τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ - «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» - ΠΕΕΜΑΓΕΝ - ΠΕΣ/ΝΑΤ.

Σημειώνουν ότι η επίθεση αυτή «αποτελεί συνέχεια των πρόσφατων δολοφονικών επιθέσεών τους, σε βάρος των μεταναστών - εργατών στον Ασπρόπυργο, των εργατών και στελεχών του ΚΚΕ, του ΠΑΜΕ στο Πέραμα και άλλων εγκληματικών ενεργειών, όπως η δολοφονία του Π. Φύσσα. Το δηλητήριο του φασισμού πρέπει να το απομονώσουν οι εργάτες, η λαϊκή οικογένεια, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά. Καλούμε τα σωματεία, τους εργαζόμενους, να καταδικάσουν τις δολοφονικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής, με οργάνωση, αγώνα, αλληλεγγύη, να δυναμώσει η ταξική πάλη ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου που γεννάει και εκτρέφει τους απόγονους του ναζισμού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ