Παρασκευή 13 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Φουντώνουν» οι ληξιπρόθεσμες «οφειλές»

Σε τροχιά συνεχούς απογείωσης συνεχίζουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς τον κρατικό φοροεισπρακτικό μηχανισμό, εξαιτίας της αδυναμίας των λαϊκών νοικοκυριών να ανταποκριθούν στους υπέρογκους φόρους, και μάλιστα χωρίς να έχει γίνει «ταμείο» από την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), που αφορούν στο μήνα Αύγουστο του 2017:

Η μάζα των ληξιπρόθεσμων χρεών διογκώθηκε κατά 1 δισ. ευρώ, φτάνοντας στο οχτάμηνο Γενάρη - Αυγούστου στα 8,6 δισ. ευρώ.

Οι «οφειλέτες υπό αναγκαστικά μέτρα είσπραξης» αριθμούσαν στο τέλος Αυγούστου σε 971.508 από 839.056 στο τέλος Δεκέμβρη 2016. Οπως προκύπτει, στη διάρκεια του φετινού 8μηνου επιβλήθηκαν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης (κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, εισοδημάτων «εις χείρας τρίτων» κ.ά.) σε βάρος επιπλέον 132.452 φορολογουμένων.

Παράλληλα, οι «οφειλέτες στους οποίους δύναται να ληφθούν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης», δηλαδή βρίσκονται στο «παρά 5» της επιβολής τους, έφτασαν τον Αύγουστο φέτος σε 1,65 εκατομμύρια!

Και όλα αυτά ενώ από 1/1/2018 η καθυστέρηση αποπληρωμής έστω και για μία μέρα συνεπάγεται την αποβολή του φορολογούμενου από τη ρύθμιση των 100 δόσεων, ενώ το σύνολο της οφειλής θα γίνεται απαιτητό.

  • Σε έναν απροκάλυπτο εμπαιγμό, το υπουργείο Οικονομικών προχωρά στην ενεργοποίηση της λοταρίας για τις αποδείξεις που εκδίδονται με πλαστικό χρήμα, με «έπαθλο» 1.000 ευρώ για 1.000 «νικητές» το μήνα. Μάλιστα, η πρόκληση έχει και συνέχεια καθώς, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, τα ποσά αυτά θα είναι «ακατάσχετα»...

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ