Παρασκευή 13 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τρεις συλλήψεις για την επίθεση σε εργάτες γης στον Ασπρόπυργο

Στον ανακριτή οδηγήθηκαν χτες δύο ανήλικοι, ηλικίας 17 χρόνων και ένας 18χρονος, για τη ρατσιστική επίθεση και τον ξυλοδαρμό δύο Πακιστανών εργατών το περασμένο Σάββατο, στον Ασπρόπυργο. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, οι τρεις συλληφθέντες κινούνται στον ακροδεξιό χώρο. Οι ανήλικοι αφέθηκαν ελεύθεροι και ορίστηκε γι' αυτούς επίτροπος ανηλίκων, ενώ ο ενήλικος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Τα άτομα που προσήχθησαν στον ανακριτή ήταν πέντε, αλλά συνελήφθησαν τα τρία. Οι συλληφθέντες ισχυρίστηκαν πως είχαν διαφορές με τα θύματά τους.

Ορισμένοι από τους δράστες είναι γνωστοί στην Αστυνομία καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολούν τις αρχές. Τον περασμένο Απρίλη, είχαν επιτεθεί σε αστυνομικούς που επιχείρησαν να τους ελέγξουν στον Ασπρόπυργο, ενώ τον Ιούνη, συνελήφθησαν πάλι στον Ασπρόπυργο, για συμμετοχή σε επίθεση εναντίον αντιρατσιστικής διαδήλωσης που έγινε έξω από το δημαρχείο.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο περιστατικό στον Ασπρόπυργο είναι ένα από τα δέκα που απασχόλησαν ή ερευνώνται από τις αρχές. Η πιο σοβαρή περίπτωση ήταν το μπαράζ διαδοχικών επιθέσεων που σημειώθηκε από ομάδα περίπου 30 ατόμων, σε δύο σπίτια και ένα εργοστάσιο όπου διέμεναν μετανάστες από το Πακιστάν, τον περασμένο Μάη, επίσης στον Ασπρόπυργο, προξενώντας φθορές και τραυματίζοντας έναν μετανάστη.

Από τα υπόλοιπα περιστατικά που απασχόλησαν και ερευνώνται είναι συμβάν τον Φλεβάρη στον Ασπρόπυργο, όταν δύο άγνωστοι γρονθοκόπησαν Πακιστανό, ο οποίος μεταφέρθηκε με τραύματα στο πρόσωπο στο Θριάσιο νοσοκομείο, τον Ιούνη στη λεωφόρο Καραμανλή στο Μενίδι όταν τρεις άγνωστοι επιτέθηκαν σε Πακιστανό τον τραυμάτισαν με μαχαίρι στο μηρό και του άρπαξαν το κινητό του τηλέφωνο, τον Ιούλη στην λεωφόρο Σχιστού οπότε άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες πλησίασαν Αφγανό, τον οποίο εξύβρισαν και αποχώρησαν. Το πιο πρόσφατο περιστατικό ήταν αυτό πριν από τέσσερις μέρες στη Λαμπρινή, όπου ομάδα περίπου δέκα ατόμων επιτέθηκε σε Πακιστανό μετανάστη που περίμενε στη στάση του λεωφορείου και τον ξυλοκόπησαν.

  • Ρεπορτάζ για την προετοιμασία της σημερινής κινητοποίησης στον Ασπρόπυργο από την ΤΟ Θριασίου - Μεγαρίδας, στη σελίδα 11.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ