Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ
Λέει τις «αλήθειες» του κεφαλαίου

Στο Στρασβούργο βρέθηκε χτες ο πρόεδρος της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκης, για να μιλήσει στη συνέλευση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Ευρωκοινοβούλιο. Μιλώντας για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Κυρ. Μητσοτάκης ανέφερε ανάμεσα σε άλλα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε μια συνειδητή επιλογή να υπερφορολογήσει τη μεσαία τάξη της Ελλάδας και να προσθέσει ένα αχρείαστο βάρος στην πραγματική οικονομία, προκειμένου να αφήσει άθικτο τον δημόσιο τομέα. Αυτή ήταν μια καταστροφική επιλογή, που δέχθηκαν δυστυχώς και οι πιστωτές μας, χωρίς να λάβουν υπόψη τον αντίκτυπο που θα είχε αυτή στην πραγματική οικονομία, στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στην κοινωνική συνοχή».

Επανέλαβε το αίτημά του για «πολιτική αλλαγή», τάζοντας στους εταίρους του στο ΕΛΚ ότι δεν θα καταφύγει, για να κερδίσει τις εκλογές, στο «λαϊκισμό», αλλά θα πει «στον κόσμο την αλήθεια», ανανεώνοντας επίσης το στελεχικό δυναμικό της ΝΔ, φέρνοντας «νέα και ταλαντούχα στελέχη» και παρουσιάζοντας «ένα ανανεωμένο πρόσωπο σε ένα κουρασμένο και συχνά κυνικό εκλογικό σώμα».

Ο Κυρ. Μητσοτάκης είχε συναντήσεις με παράγοντες όπως ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι και ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, Γκι Φερχόφστατ, η συζήτηση με τους οποίους εστίασε, σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, «στη νέα αρχιτεκτονική της Ευρωζώνης», πάνω και στην πρόταση του Γάλλου Προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, για τα επόμενα βήματα της «ευρωπαϊκής ενοποίησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ