Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Δίκαιη ανάπτυξη δεν μπορεί να υπάρξει σε ένα άδικο σύστημα

Στη συζήτηση για τα «Paradise papers» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη χτες ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος. Στην ομιλία του ανέφερε τα παρακάτω:

«"Luxleaks", "Panama papers", "Paradise Papers", offshore, "φορολογικοί παράδεισοι", τρανταχτά ονόματα επιχειρήσεων και πόσες ακόμα αποκαλύψεις στο μέλλον, ανάλογα με τα ανταγωνιστικά συμφέροντα που υπηρετούν και οι αποκαλυπτόμενοι, αλλά και οι αποκαλύπτοντες.

Γιατί παριστάνετε ότι ταράζεστε; Υποκρίνεστε.

Εσείς εδώ, Ευρωπαϊκή Ενωση και κυβερνήσεις, δεν νομοθετείτε προσφέροντας τα πάντα σ' αυτούς για επενδύσεις και κέρδη; Συντάξεις και μισθούς πείνας, εργασιακά κάτεργα; Οι παράνομες συναλλαγές είναι ψίχουλα μπροστά στις νόμιμες φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο βγαλμένες από άγρια φορολογία του λαού. Τα funds, που τους πουλάτε δάνεια, δεν φωλιάζουν στους "φορολογικούς παραδείσους"; Αφού δήθεν τους καταγγέλλετε, δεν τους καλείτε μετά να επιστρέψουν σαν "επενδυτές" με νέες φοροαπαλλαγές;

Ο ψευτοκαβγάς κομμάτων, ποιος μπλέκεται και ποιος αποκαλύπτει, δεν κρύβει ότι τα δισεκατομμύρια γεννήθηκαν από την κοινωνική εκμετάλλευση που όλοι εξυπηρετούν. Τα δάκρυα ακροδεξιών, συντηρητικών, σοσιαλδημοκρατών και δήθεν "νεοαριστερών", στυλ ΣΥΡΙΖΑ, είναι υποκρισία.

Δίκαιη ανάπτυξη σε ένα άδικο σύστημα, ηθικός καπιταλισμός, δεν υπάρχει. Είναι και θα είναι παράδεισος για τους λίγους, κάτεργο για τους πολλούς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ