Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Συνέχεια της έρευνας για «εμπλοκή της Ρωσίας»

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς, καταθέτοντας χτες το απόγευμα στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι παραπλάνησε μέλη του Κογκρέσου σε σχέση με ό,τι γνώριζε για τις επικοινωνίες του προεκλογικού επιτελείου συνεργατών του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με Ρώσους αξιωματούχους και μη. Ερωτηθείς για τις επαφές του με άμισθους συμβούλους του τότε υποψήφιου Προέδρου, όπως ο Ελληνοαμερικανός Τζορτζ Παπαδόπουλος, τόνισε ότι αποθάρρυνε τυχόν προσπάθεια του τελευταίου να εκπροσωπήσει τον Τραμπ σε επαφές με αξιωματούχους της ρωσικής κυβέρνησης.

Σε άλλο σημείο, άφησε ανοιχτή την πιθανότητα να διορίσει σύμβουλο του υπουργείου Δικαιοσύνης προκειμένου να ξεκινήσει έρευνα αφενός σε βάρος συμφωνίας που είχε κάνει η προηγούμενη κυβέρνηση Ομπάμα για την αγορά ουρανίου και αφετέρου σε βάρος του Ιδρύματος Κλίντον, στο οποίο συμμετέχει και η πρώην υπουργός Εξωτερικών και αντίπαλός του στις εκλογές του 2016, Χίλαρι Κλίντον.

Επιτροπή του Κογκρέσου επρόκειτο χτες να υποβάλει σε ερωτήσεις και τον 50χρονο Ρώσο λομπίστα Ρινάτ Ακχνετισίν, που φέρεται πως κατά το παρελθόν είχε συνεργαστεί με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες και σχετιζόταν με τη Ρωσίδα δικηγόρο Ναταλία Βεσελνίτσκαγια. Με τη Βεσελνίτσκαγια φέρεται πως είχε επιδιώξει συνάντηση προεκλογικά ο μεγαλύτερος γιος του Τραμπ, Ντόναλντ Τραμπ ο νεότερος, με την προσμονή ότι θα εξασφάλιζε ενοχοποιητικά στοιχεία που θα έπλητταν προεκλογικά την αντίπαλο του πατέρα του, Χίλαρι Κλίντον. Ο τελευταίος πάντως, χτες, δημοσιοποίησε τα τρία μηνύματα που έστειλε στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας μέσω «Τουίτερ» στην ιστοσελίδα αποκαλύψεων του Τζούλιαν Ασάνζ, «WikiLeaks». Σύμφωνα με τα μηνύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας, τα «WikiLeaks» προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με τον Ντ. Τραμπ τον νεότερο το βράδυ της 20ης Σεπτέμβρη 2016, σχετικά με μία ιστοσελίδα που ήταν εχθρική προς τον πατέρα του, τότε υποψήφιο Πρόεδρο των ΗΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ