Σάββατο 18 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ
Ατέλειωτος Γολγοθάς για τους κατοίκους της Δυτικής Αττικής

Συνεχίζεται ο Γολγοθάς των κατοίκων της Δυτικής Αττικής που συνεχίζουν να μετρούν τις πληγές τους από τα όσα έζησαν τις τελευταίες μέρες. Ο μέχρι χτες απολογισμός είναι τραγικός, με 16 νεκρούς, 6 αγνοούμενους, 12 τραυματίες, 2.000 οικογένειες που καταστράφηκαν και κρίσιμες υποδομές να έχουν διαλυθεί. Η κακοκαιρία συνεχίζεται και την Πέμπτη το βράδυ οι δρόμοι σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο ξαναπλημμύρισαν. Οι κάτοικοι τρέμουν κυριολεκτικά στο ενδεχόμενο να επαναληφθούν τα ίδια φαινόμενα. Λόγω της κακοκαιρίας που εκδηλώθηκε και χτες από τις πρώτες πρωινές ώρες στην ευρύτερη περιοχή της Ν. Περάμου, των Μεγάρων και της Μάνδρας Αττικής, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έλαβε 910 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων σε υπόγεια κατοικιών και καταστημάτων και μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία. Πραγματοποιήθηκαν συνολικά απεγκλωβισμοί 96 ατόμων από οικίες και αυτοκίνητα.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real» ο Γιάννης Γκιόκας, υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, ο οποίος επισκέφτηκε τις πληγείσες περιοχές, τόνισε ανάμεσα σε άλλα: «Υπάρχει άμεση ανάγκη πρώτα και κύρια να γίνει η αποκατάσταση της σύνδεσης με ρεύμα και νερό. Πνίγονται από τη μια και δεν έχουν νερό να πιουν. Δεύτερον, να υπάρξει μια έκτακτη ενίσχυση για μια σειρά έξοδα, ανάγκες που υπάρχουν άμεσα. Να δοθούν αποζημιώσεις. Υπάρχουν σπίτια, καταστήματα, αυτοκίνητα που έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, λες και έχει πέσει βόμβα. Πρέπει να δοθούν αποζημιώσεις στο ύψος των ζημιών. Επίσης, υπάρχουν επαγγελματίες, οι οποίοι μπορεί να μην έπαθαν μεγάλη ζημιά - πολλοί βέβαια έπαθαν - όμως το μαγαζί δεν δουλεύει, το μαγαζί έκλεισε. Πρέπει, λοιπόν, κάποιες υποχρεώσεις που έχουν σε ΕΝΦΙΑ, σε ΕΦΚΑ, που έχουν να πληρώσουν αυτοί άνθρωποι, αυτά πρέπει να ρυθμιστούν. Πρέπει να απαλλαγούν αυτοί οι άνθρωποι από τέτοιες εισφορές, ειδικά σε αυτές τις περιοχές. Το πιο βασικό όμως είναι ότι τώρα πρέπει να υπάρχει διεκδίκηση από την πλευρά των κατοίκων, των φορέων, των σωματείων που υπάρχουν, να γίνουν αυτά τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας. Γιατί αν δεν γίνουν, του χρόνου τέτοια εποχή, θα συζητάμε τα ίδια ακριβώς προβλήματα».


Να σημειωθεί ότι από τις 11 το πρωί, χτες, Παρασκευή, συνεχίστηκε το κύμα κακοκαιρίας με βροχές και χαλάζι στην Αττική, με τα βασικότερα προβλήματα να εντοπίζονται στον Πειραιά και τις νότιες περιοχές. Η Πυροσβεστική από νωρίς δέχθηκε 47 κλήσεις από Κερατσίνι, Σαλαμίνα και Πέραμα. Στο Κερατσίνι πλημμύρισαν δρόμοι και παρασύρθηκαν αυτοκίνητα στο ύψος της Ιχθυόσκαλας. Κάτοικοι της περιοχής, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, κατήγγειλαν ότι όλα τα φρεάτια ήταν κλειστά... Από τις 11 το πρωί μέχρι το μεσημέρι έμεινε κλειστή η λεωφόρος Γρηγορίου Λαμπράκη, στο Κερατσίνι, από το ύψος της συμβολής της με τη λεωφόρο Σχιστού έως τη συμβολή με τη λεωφόρο Λαμπράκη λόγω συσσώρευσης υδάτων στο οδόστρωμα. Λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών δεν εκτελούνταν τα δρομολόγια των πλοίων που μεταφέρουν μόνο επιβάτες στη γραμμή Πέραμα - Παλούκια Σαλαμίνας. Σημειωτέον, και χτες στο κέντρο της Αθήνας έπεσε πάλι χαλάζι.

Κλειστά έμειναν τα σχολεία της Αττικής για την ασφάλεια των μαθητών, βάσει απόφασης της περιφερειάρχη Αττικής, σε συνεννόηση με το υπουργείο Παιδείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ