Σάββατο 18 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ
Με ατζέντα κεφαλαίου

Συνάντηση εργασίας είχε την Πέμπτη ο τομέας Οικονομικών της ΝΔ με την Ελληνική Ενωση Τραπεζών (ΕΕΤ) προς αναζήτηση διευθετήσεων σε ζητήματα της εγχώριας καπιταλιστικής οικονομίας, διευκολύνσεων στη χρηματοδότηση των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων και διεύρυνσης της κερδοφορίας τους.

Οπως διευκρινίζεται από τη ΝΔ, μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν «η ορθολογική αντιμετώπιση του υψηλού αποθέματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων, πρώτιστα των "στρατηγικών κακοπληρωτών", που εμποδίζουν το τραπεζικό σύστημα, μεταξύ άλλων, να προχωρήσει σε σταδιακή πιστωτική επέκταση», «η εμπέδωση κλίματος εμπιστοσύνης, που θα οδηγήσει στην ουσιαστική ανάκαμψη των καταθέσεων», «η ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, με την προώθηση της ένωσης των κεφαλαιαγορών, που στόχο θα έχει τη διεύρυνση και διαφοροποίηση των πηγών χρηματοδότησης», σε ορολογία και επιχειρηματολογία ταυτόσημη με την κυβερνητική. Σημειώνοντας δε ότι οι συναντήσεις αφορούν την «επόμενη μέρα» της καπιταλιστικής κερδοφορίας, από τη ΝΔ αναφέρουν πως αυτές θα συνεχιστούν «με στόχο μια στρατηγική πέραν των "μνημονίων" για την ανάταξη της οικονομίας, της κοινωνίας και της χώρας».

Εξάλλου, σήμερα γίνεται στη Λάρισα το 5ο προσυνέδριο της ΝΔ με θέμα «Για τους Αγρότες και την Ανάπτυξη στην Περιφέρεια». Σύμφωνα με τη ΝΔ, θα συζητηθούν «τρόποι επανεκκίνησης του πρωτογενούς τομέα, της γεωργίας και της κτηνοτροφίας, ώστε να γίνει πιο ανταγωνιστικός, να δημιουργήσει νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες», να «τρέξουν» δηλαδή οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις και τα σχέδια του κεφαλαίου που ξεκληρίζουν τους φτωχούς αγρότες και συγκεντρώνουν τη γη στους επιχειρηματικούς ομίλους. Επιπλέον, «θα τεθεί επί τάπητος η ολοκλήρωση των απαραίτητων υποδομών που (...) θα συμβάλλουν στην προσέλκυση επενδύσεων, στην ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας και την τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη», στο πλαίσιο του στόχου της αστικής τάξης για μετατροπή της χώρας σε «κόμβο» Ενέργειας και εμπορευμάτων. Τέλος, θα εξεταστεί η «διαμόρφωση ενός νέου θεσμικού πλαισίου για μια Αυτοδιοίκηση (...) που θα μπορεί να δίνει λύσεις στα προβλήματα κάθε περιοχής διεκδικώντας ό,τι χρειάζεται από την κεντρική κυβέρνηση αλλά χωρίς να περιμένει τα πάντα από αυτήν», στο γνωστό μοτίβο της «μετακύλισης» αυτών των αρμοδιοτήτων στην Τοπική Διοίκηση, και κατά συνέπεια στις πλάτες του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ