Σάββατο 18 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΕΣΒΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ανακοίνωση με αφορμή την κινητοποίηση που οργανώνει η διοίκηση του δήμου

Copyright 2016 The Associated

Ανακοίνωση με αφορμή την κινητοποίηση που έχει κηρύξει η διοίκηση του δήμου Λέσβου για το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό την ερχόμενη Δευτέρα 20 Νοέμβρη στο νησί, εξέδωσε η Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ. Σε αυτήν επισημαίνει ανάμεσα σε άλλα:

«(...) Η Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ δεν συναινεί με αυτό το αίτημα της δημοτικής αρχής. (...) Η δημοτική αρχή επιμένει να διαμαρτύρεται γιατί - κατά τη γνώμη της - δεν εφαρμόζονται πλευρές της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας. Αρνείται να δει, ή βλέπει αλλά δεν θέλει να ομολογήσει, πως είναι η ίδια αυτή συμφωνία στην ολότητά της η αιτία της κατάστασης που σήμερα βιώνουμε στη Λέσβο και στα άλλα νησιά του Αιγαίου. (...) Η δημοτική αρχή κουβέντα δεν κάνει για τη παρουσία της ΝΑΤΟικής δύναμης στο Αιγαίο και τα αποτελέσματα του έργου που - υποτίθεται - έχει αναλάβει. Εχει αποδειχθεί περίτρανα πως οι ΝΑΤΟικοί δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή για το τι συμβαίνει με τους πρόσφυγες. (...) Ο χρόνος που επέλεξε για την κινητοποίηση γεννά και άλλου είδους σκέψεις. Οδήγησε - αναγκαστικά - στην αναβολή της κινητοποίησης για τον ΦΠΑ που, ανεξάρτητα από το ελλιπές περιεχόμενό της, αποτελούσε μία απάντηση σε ένα πολύ καίριο ζήτημα για το νησί μας. Η κινητοποίηση - πλέον - είναι άνευ αντικειμένου.

(...) Η ΤΕ Λέσβου του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενος, όλους τους φορείς του νησιού να συντονίσουν την πάλη τους για:

  • Τον πλήρη απεγκλωβισμό των προσφύγων - μεταναστών και από τη Λέσβο και από την Ελλάδα.
  • Ανθρώπινες δομές ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ φιλοξενίας και ΟΧΙ "Hot Spot" ή κέντρα κράτησης - φυλακές με άθλιες συνθήκες διαβίωσης.
  • Μέτρα ανακούφισης των κατοίκων του νησιού από τα προβλήματα που δημιουργεί η μεγάλης διάρκειας παραμονή των προσφύγων - μεταναστών στο νησί.
  • Διαχείριση όλων των ζητημάτων που αφορούν τους πρόσφυγες - μετανάστες από τους κρατικούς και αυτοδιοικητικούς θεσμούς και όχι από τις ΜΚΟ».
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζεται ο αγώνας ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης για ξεριζωμένους (2022-02-12 00:00:00.0)
Εργάτες, αγρότες, επαγγελματίες ενάντια στις φυλακές της ΕΕ στα νησιά (2021-09-24 00:00:00.0)
Καταγγέλλει την απαράδεκτη στάση του περιφερειάρχη στο Προσφυγικό (2020-01-21 00:00:00.0)
«Φούμαρα» οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για αποσυμφόρηση του νησιού (2019-10-16 00:00:00.0)
Να μη γίνει το νησί ζώνη εγκλωβισμού μεταναστών και προσφύγων (2015-12-18 00:00:00.0)
Σήμερα οι κινητοποιήσεις ενάντια στα σχέδια για νέα ΝΑΤΟική βάση (2015-06-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ