Κυριακή 30 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΡΟΔΟ
Ανοιχτό γράμμα

Καιρό τώρα έχουν μαζευτεί στο γραφείο μου πολλά βιβλία, γράμματα, που περιμένουν απάντηση.

Προς κύριο Τζαννετάκο, γνωστό δημοσιογράφο και ισλαμοφάγο. Γραφεία Νέας Δημοκρατίας, Ρηγίλλης. Ενταύθα.

Αγαπητέ κύριε, σας ευχαριστώ πολύ για την αποστολή του βιβλίου σας με τίτλο: «Γεννήθηκα λακές». Είμαι θαυμαστής των βιβλίων σας, μου αρέσουν τα ελληνικά σας, ότι δε φοβάστε τίποτα, και απ' ό,τι γράφετε στον επίλογο του βιβλίου ετοιμάζετε και τον δεύτερο τόμο. Προτείνω να το ονομάσετε «Γιατί έγινα λακές». Καλή επιτυχία δε σας εύχομαι, γιατί τη θεωρώ σίγουρη.

Προς κύριο Μπίστη, Γραφεία ΠΑΣΟΚ, Χαριλάου Τρικούπη, Ενταύθα.

Το βιβλίο σας με τίτλο: «Είμαι σάρκα από τη σάρκα της Αριστεράς» θα συμβάλει στο ότι κάθε Αριστερός θα γίνει χορτοφάγος.

Προς κυρία Παναγιωταρέα, Mega Channel.

Τι όμορφη, τι κομψή η ποιητική σας συλλογή «Φρέσκα τριαντάφυλλα για έναν ξυπόλυτο δήμαρχο», αφιερωμένη στον κ. Αβραμόπουλο! Αλήθεια, πείτε μας πόσο δύσκολο είναι για μια μεγάλη ποιήτρια να αναλώνεται σε μια πρωινή εκπομπή...

Προς κύριο Αβραάμ Λίνκολν, Πρόεδρο των ΗΠΑ.

Αγαπητέ Πρόεδρε, αν και καθυστερημένα έλαβα την ομιλία που θα εκφωνήσετε στην ορκωμοσία σας. Ξεχωρίζω ένα σημείο, στο οποίο θα πρέπει να δώσετε έμφαση: «Ελπίζουμε βαθιά -και προσευχόμαστε με πάθος- να σταματήσει γρήγορα αυτή η μεγάλη μάστιγα του πολέμου. Παρ' όλ' αυτά, αν ο Θεός θέλει να συνεχίσει ο πόλεμος μέχρι να καταστραφεί όλος ο πλούτος που συσσωρευόταν εδώ και διακόσια πενήντα χρόνια από την απλήρωτη εργασία των σκλάβων, και μέχρι να πληρωθεί η κάθε ρανίδα αίματος που έχυσε το μαστίγιο από εκείνες που θα χύσει το ξίφος, όπως ειπώθηκε πριν από τρεις χιλιάδες χρόνια, πρέπει πάλι να πούμε "οι Βουλές του κυρίου είναι απόλυτα ορθές και δίκαιες"...».

Προς κύριο Μωυσή, κάπου στο Ισραήλ.

Ελαβα τις εντολές σας και ομολογώ πως με ξαφνιάσατε. Χρόνια είχα να διαβάσω τέτοιο παραλήρημα, ώστε δεν μπορώ να αποφύγω τον πειρασμό να μοιραστώ ένα απόσπασμα με τους αναγνώστες: «Αι εξυμνήσεις του Θεού θέλουσιν είσθαι εν τω λαρύγγι αυτών,/ και ρομφαία δίστομος εν τη χειρί αυτών/ διά να κάμνωσιν εκδίκησιν εις τα έθνη,/ παιδείαν εις τους λαούς,/ διά να δέσωσιν τους βασιλείς αυτών με αλύσεις και τους ενδόξους αυτών/ με δεσμά σιδηρά./ Και όταν ο Κύριος ο θεός σου παραδώσει αυτούς έμπροσθέν σου,/ θέλεις πατάξει αυτούς. κατά κράτος θέλεις εξολοθρεύσει αυτούς. δε θέλεις/ κάμει συνθήκην μετ' αυτών, ουδέ θέλεις δείξει έλεος προς αυτούς».

Προς τον άγνωστό μου ανταποκριτή της εφημερίδας «News Chronicle», ο οποίος από τον Ιούλιο του 1936 μου έστειλε τη συνέντευξη που πήρε από το στρατηγό Φράνκο στην Ισπανία.

Τη θεωρώ από τα σημαντικότερα κείμενα του αιώνα που μας άφησε. Δημοσιεύω ένα απόσπασμα:

«-Για πόσο καιρό θα συνεχιστούν οι σφαγές;

-Δεν μπορεί να υπάρξει κανένας συμβιβασμός, καμιά ανακωχή. Θα συνεχίσω να προετοιμάζω την προέλασή μου στη Μαδρίτη. Θα προελάσω. Θα καταλάβω την πρωτεύουσα. Θα σώσω την Ισπανία από το μαρξισμό με οποιοδήποτε κόστος.

-Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να τουφεκίσετε το μισό πληθυσμό της Ισπανίας!

-Επαναλαμβάνω, με οποιοδήποτε κόστος!»

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

Παρ' όλα αυτά, σ' το 'πα και στο ξαναλέω, μη μου στέλνεις γράμματα, γιατί γράμματα δεν ξέρω και με πιάνουν κλάματα!


Του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ