Κυριακή 30 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Ατζέντα εκδηλώσεων
Κυριακή (30/9)
  • Βασίλης Παπακωνσταντίνου
    Βασίλης Παπακωνσταντίνου
    Στο Ηρώδειο (8.30μ.μ.) θα παρουσιαστεί το συμφωνικό ορατόριο «Αποκάλυψις» του Ελληνοαυστραλού συνθέτη Τάσου Ιωαννίδη από τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ, σε διεύθυνση του Ανδρέα Πυλαρινού.
  • Ο Νότης Μαυρουδής θα δώσει συναυλία, στις 8.30μ.μ., στην Πλατεία Κοντόπευκου (Πεντέλης και Κορυτσάς, Αγ. Παρασκευή). Θα παρουσιάσει μαζί με τον κιθαρίστα Παναγιώτη Μάργαρη και την τραγουδίστρια Θεοδοσία Στίγκα ένα πρόγραμμα με «Ερωτικές Λαϊκές Μπαλάντες». Είσοδος ελεύθερη.
Δευτέρα (1/10)
  • Στο Θέατρο του Λυκαβηττού ανεβαίνει η παράσταση «Ο Καιρός του Κόσμου - Νεάπολις» των Νίκου Αντύπα, Γιάννη Σπάθα και Λίνας Νικολακοπούλου.
  • Εγκαινιάζεται στην γκαλερί «Αργώ» (Μέρλιν 8), έκθεση της Λυδίας Δρόσου - Σαρρή. Στα τέσσερα χρόνια που μεσολάβησαν από την προηγούμενη έκθεσή της, η εικαστική δημιουργός, κάνει μια στροφή στη δουλιά της, παρουσιάζοντας αυτή τη φορά ζωγραφική σε κατασκευές.
  • Το βιβλίο της Αθηνάς Κρητικού «Η σιωπή της βελουδένιας καραμέλας» θα παρουσιαστεί (9μ.μ.) στην γκαλερί «Αιγόκερως» (Ξενοκράτους 45). Το βιβλίο θα προλογίσει η Ζωή Κυριακού. Κείμενα θα διαβάσουν οι: Ελένη Φιλίνη και Θάνος Καληώρας. Φράσεις από έργα για φλάουτο θα ερμηνεύσει η Υβόνα Γκλίνκα. Σκηνοθετική επιμέλεια Τούλα Τόλια. Το βιβλίο εικονογράφησε η Χριστίνα Μπελέκου.
Τρίτη (2/10)
  • Εκθεση ζωγραφικής του Κώστα Τσιρώνη εγκαινιάζεται (8μ.μ.) στην αίθουσα «έκφραση γιάννα γραμματοπούλου» (Βαλαωρίτου 9α).
Τετάρτη (3/10)
  • Η μαγεία του κινέζικου πολιτισμού θα πλημμυρίσει το Ηρώδειο, όπου φιλοξενείται η παράσταση «Bravo China». Κλασικές και σύγχρονες νότες από την Κίνα θα ενωθούν με ελληνικά ηχοχρώματα, σε μια βραδιά που κυριαρχούν η μουσική, ο χορός και το τραγούδι. Συμμετέχουν δέκα καλλιτεχνικά σχήματα από την Κίνα και οι δικοί μας Νάνα Μούσχουρη, Μάριος Φραγκούλης, η Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και η χορευτική ομάδα «Σινεκβανον». Δεσπόζουσα θέση κατέχει η μουσική του βραβευμένου με Οσκαρ Tan Dun. Θα διευθύνει ο Hu Yong Yan. Συμμετέχει η σοπράνο Huang Ying και ο χορευτής Huang Dou Dou.
  • Κινέζικη πολιτιστική βραδιά στο Ηρώδειο
    Κινέζικη πολιτιστική βραδιά στο Ηρώδειο
    Εγκαινιάζεται (8μ.μ.) στην γκαλερί «Χριστίνα Καρελλά» (Αλ. Παπαναστασίου 3, Ν. Ψυχικό), έκθεση ζωγραφικής της Μαρίας Σκανδάλη - Βαξεβάνογλου. Πρόκειται για τοπία από την Αίγινα και τη Σίφνο, σκηνές καθημερινής ζωής κ.ά.
Πέμπτη (4/10)
  • Αφιερωμένο στην ειρήνη είναι το ρεσιτάλ πιάνου που θα πραγματοποιήσει (8.30μ.μ.) ο Παναγιώτης Γιαννακάκης, στο Κηποθέατρο Παπάγου, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ομίλων Συλλόγων και Κέντρων ΟΥΝΕΣΚΟ. Θα παρουσιάσει έργα Λιστ, Μπετόβεν και Σκριάμπιν. Είσοδος ελεύθερη.
Παρασκευή (5/10)
  • Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου ξεκινά σήμερα τις εμφανίσεις του στη «Μουσική Σκηνή Πειραιά» (Ασκληπιού και Κάστωρος, δίπλα στον ηλεκτρικό σταθμό Πειραιά), για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Στις συναυλίες του θα παρουσιάζει ένα τρίωρο πρόγραμμα, εφ' όλης της ύλης, με τραγούδια από τη μακρόχρονη δημιουργική του διαδρομή.
  • «Τρωάδες» του Ευριπίδη, στο θέατρο Παπάγου, από το «Φάσμα», σε σκηνοθεσία Αντώνη Αντύπα. Ερμηνεύουν: Μάρθα Βούρτση, Μάνια Παπαδημητρίου, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Ταμίλα Κουλίεβα, Μπέσσυ Μάλφα, Αρης Λεμπεσόπουλος, κ.ά. (5/10).
  • Συνεχίζεται στην γκαλερί «Αστρα» (Καρυατίδων 8), έκθεση ζωγραφικής του Θανάση Κανάκη με τίτλο «Ποδηλάτης στο βυθό».
Σάββατο (6/10)
  • Εργο του Θοδωρή Κανάκη
    Εργο του Θοδωρή Κανάκη
    Με το αριστουργηματικό μπαλέτο «Ζιζέλ» ανοίγει η αυλαία του φετινού προγράμματος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.
  • «Τέχνη στα θρανία - Τέχνη στα βιβλία» είναι ο τίτλος της έκθεσης στην Πινακοθήκη «Ψυχάρη 36» (Κυπριάδου). Συμμετέχουν οι: Γ. Βαλαβανίδης, Γ. Γραμματόπουλος, Σ. Δασκαλάκης, Μ. Ζαχαριουδάκης, Γ. Μόραλης, Χρ. Μπότσογλου, Σ. Σόρογκας, Π. Φειδάκης κ.ά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ