Κυριακή 30 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΝΕΑΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
Με μπαλάντες και ροκ τραγούδια

Μαζί στον αγώνα, μαζί και στο γλέντι. Αυτό το κλίμα επικρατούσε την περασμένη Παρασκευή στη «Νεανική Σκηνή» του Φεστιβάλ. Ερασιτεχνικά συγκροτήματα, άλλοτε με σκληρό ήχο, άλλοτε με «εναλλακτικό ήχο», με μπαλάντες και ροκ τραγούδια, απογείωναν το κοινό.

Τη βραδιά άνοιξαν οι «Ακρως Απόρρητον» και ακολούθησαν οι «Στίγμα '90» με τραγούδια που κινήθηκαν ανάμεσα στη ροκ και πανγκ μουσική. Τη «σκυτάλη» πήρε ο Μ. Φάμελος, για να ζεστάνει ακόμα περισσότερο το κοινό, «...τι ευτυχία είναι αυτό που περιμένουμε να 'ρθει...». «Βέροια, Θεσσαλονίκη, Αθήνα», μας ταξίδεψε στη συνέχεια ο Ν. Ζιώγαλας, ενώ το κοινό ξεσηκώθηκε όταν ο Μ. Φάμελος εμφανίστηκε ξανά στη σκηνή και τραγούδησε μερικά παλιά, αλλά και καινούρια τραγούδια μαζί με τον Ν. Ζιώγαλα.

Η Βιβή, τραγουδίστρια των «Στίγμα '90», δήλωσε στο «Ρ»: «Το Φεστιβάλ μου αρέσει ως κοινωνικό γεγονός, γιατί μαζεύονται εδώ διαφόρων ειδών και ηλικιών άνθρωποι και συνυπάρχουν και διασκεδάζουν».

Ο Ν. Ζιώγαλας μας είπε: «Με μεγάλη μου χαρά ήρθα στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ, γιατί πραγματικά αποτελεί έναν πόλο έλξης νέων ανθρώπων. Νομίζω ότι είναι το πιο ζωντανό Φεστιβάλ που υπάρχει αυτή τη στιγμή και αυτό που κράτησε τελικά στα χρόνια. Για μας, βέβαια, τους καλλιτέχνες είναι και μια ευκαιρία να παίξουμε σε ένα χώρο, όπου υπάρχουν νέοι άνθρωποι, υπάρχει ζωντάνια, να επικοινωνήσουμε, δηλαδή, μαζί τους μέσα από τα τραγούδια μας. Για άλλη μια φορά, θέλω να ευχαριστήσω τους οικοδεσπότες που με κάλεσαν στο Φεστιβάλ».

Ο Δ. Βαρελόπουλος, μέλος των «Αντίθεσις», είπε: «Είναι η τέταρτη χρονιά που συμμετέχω στο Φεστιβάλ με τους "Αντίθεσις" τα τελευταία τρία χρόνια. Οι πρώτες μου επαφές με την τέχνη και τη μουσική ήταν μέσα από τις προφεστιβαλικές της ΚΝΕ. Θεωρώ ότι εμένα μου προσέφερε τα περισσότερα, από όσες εμπειρίες έχω στη ζωή μου και τις θεωρώ πολύ σημαντικές. Είναι πολύ σημαντικό ότι δίνεται η ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να παίζουν στο Φεστιβάλ. Το Φεστιβάλ είναι δημιουργικό, αναζωογονείται και προχωράει μπροστά».

Με ελληνικό ροκ και μουσικές από τα «παλιά», διασκέδασαν οι επισκέπτες στο χώρο της Νεανικής Σκηνής το Σάββατο το βράδυ. Νέα συγκροτήματα παρουσίασαν τη δουλιά τους, ενώ τραγούδησαν μαζί με τον Λ. Παπαδόπουλο παλιές και νέες επιτυχίες του.

Ο Κώστας Μπόρσης από τους «Φιλμ» δήλωσε: «Μ' αυτή τη σύνθεση είναι η πρώτη φορά που συμμετέχουμε στο Φεστιβάλ. Συνολικά, είναι η τρίτη χρονιά που ανακατευόμαστε με το Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Εφόσον υπάρχουν άνθρωποι στην ίδια ηλικία με εμάς και έχουν κάποιες ανησυχίες και θέλουν να αντιταχθούν απέναντι σε κάποια πράγματα τα οποία ενοχλούν και εμάς, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα λιγότερο από το να είμαστε εδώ».

Ο Λ. Παπαδόπουλος (ή Λάκης με τα ψηλά ρεβέρ) μας είπε: «Είναι υπέροχα εδώ και λυπάμαι που είναι η τρίτη χρονιά που συμμετέχω στο Φεστιβάλ, ποτέ δεν είναι αργά βέβαια. Είναι υπέροχος ο κόσμος, έχει μια αυθεντικότητα. Είναι το μοναδικό μέρος, για να σου πω την αλήθεια, που ένιωσα όμορφα να αφήσω το παιδί μου, πέντε χρόνων, χωρίς να φοβάμαι μήπως το κλέψει κανείς».

Οι «Αττας Διδοίσθα» είπαν: «Καλεστήκαμε από την Οργάνωση να παίξουμε στην Αθήνα. Είμαστε ανοιχτοί κάθε φορά να παίξουμε για την ΚΝΕ όπου και να είναι. Εξάλλου είναι το μεγαλύτερο πολιτιστικό και πολιτικό γεγονός της χρονιάς, το δείχνει και ο κόσμος αυτό».

Ο Παναγιώτης από τους «Ρέζους» δήλωσε: «Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχουμε στο Φεστιβάλ. Δυστυχώς δεν έχω δει κάτι προηγούμενο. Ηρθα όμως δυο μέρες στο Φεστιβάλ και διαπίστωσα ότι έχει γίνει μια πολύ ωραία προσπάθεια. Εχω δει παιδιά που τα έχουν δώσει όλα και από το πρωί μέχρι το βράδυ είναι στο πόδι για την επιτυχία του Φεστιβάλ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μεγάλο πολιτιστικό - πολιτικό γεγονός (2002-09-05 00:00:00.0)
Οι συναυλίες του τετραήμερου (2001-09-19 00:00:00.0)
Μουσικές συναντήσεις (2001-09-04 00:00:00.0)
Κόκκινες γιορτές παντού (2000-09-07 00:00:00.0)
Πλούσιο πρόγραμμα όλες τις μέρες (1999-09-16 00:00:00.0)
Ανοίγει αύριο τις πύλες του (1999-09-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ