Κυριακή 30 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΟΙ ΛΑΟΙ
Η προετοιμασία του ιμπεριαλιστικού πολέμου και οι λαϊκές ελευθερίες

«Η πάλη για αγορές και η καταλήστευση ξένων χωρών, η τάση να καταπνίξουν το επαναστατικό κίνημα του προλεταριάτου και της δημοκρατίας στο εσωτερικό των χωρών, η τάση να αποβλακώσουν, να διασπάσουν και να εξοντώσουν τους προλετάριους όλων των χωρών, σπρώχνοντας τους μισθωτούς σκλάβους του ενός έθνους ενάντια στους μισθωτούς σκλάβους του άλλου έθνους προς όφελος της αστικής τάξης, αυτό είναι το μοναδικό πραγματικό περιεχόμενο και το μοναδικό πραγματικό νόημα του πολέμου»(1). Τούτα έγραφε o Λένιν το 1914, μόλις είχε ξεσπάσει o ιμπεριαλιστικός Α` Παγκόσμιος Πόλεμος.

Οι επίκαιρες αυτές επισημάνσεις φωτίζουν τα γεγονότα και τις τάσεις εξέλιξής τους. Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος (ή ίσως ορθότερα η σειρά πολέμων) προετοιμάζεται από τις ΗΠΑ με τη συνεργασία της ΕΕ, της Ελλάδας και των άλλων κρατών του ΝΑΤΟ, που συνυπέγραψαν την εν λευκώ κήρυξη πολέμου, μέσω της ενεργοποίησης του άρθρου 5 του καταστατικού της Συμμαχίας. Πρόκειται για έναν πόλεμο, που φιλοδοξεί να επιφέρει τεράστιες γεωστρατηγικές αλλαγές, με στόχο την παραπέρα εδραίωση της αμερικανικής κυριαρχίας, την ένταση της καταλήστευσης του μόχθου και του πλούτου των λαών (πρώτα απ' όλα του πετρελαίου της Κασπίας και της Μ. Ανατολής), την υποδούλωση λαών και κυβερνήσεων (60 «απείθαρχα» κράτη περιλαμβάνει o κατάλογος των ΗΠΑ), το ξεπέρασμα της οικονομικής κρίσης, που όλο και ζυγώνει μέσω της καταστροφής των υποδομών και της κατανάλωσης όπλων.

«Θανάσιμος περιορισμός;»

Κάθε ιμπεριαλιστικός πόλεμος, όμως, φέρνει στους λαούς τεράστια δεινά και συμφορές: Θάνατο, πείνα, φτώχεια, υπερεκμετάλλευση, όλα αυτά στο όνομα δήθεν της νίκης της πατρίδας ενάντια στον εχθρό. Και οι δυστυχίες συσσωρεύονται, τόσο για τους ηττημένους λαούς, όσο και για τους νικητές. Ο πραγματικός νικητής είναι, φυσικά, τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου των πολυεθνικών και το σύστημα κυριαρχίας τους. Επειδή τα ιδεολογικά παραμύθια, με τα οποία δικαιολογούνται οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, παύουν να είναι κάποτε πειστικά και αναδύονται πίσω τους ξεκάθαρα τα ταξικά συμφέροντα και για να μπορέσουν, λοιπόν, να καμφθούν οι λαϊκές αντιστάσεις, οι άρχουσες τάξεις λαμβάνουν μια σειρά μέτρα περιορισμού ή και κατάργησης της, έτσι κι αλλιώς, «κολοβής» αστικής δημοκρατίας.

Αυτό, βέβαια, ισχύει πολύ περισσότερο, όταν εξαγγέλλεται ένας μακροχρόνιος ιμπεριαλιστικός πόλεμος από τoν Πρόεδρο Μπους, ένας πόλεμος μεγάλων γεωστρατηγικών φιλοδοξιών, μεγαλύτερων και των ηγεμονικών σχεδίων της ιμπεριαλιστικής Γερμανίας επί ναζισμού, ένας πόλεμος στον oπoίo οι ΗΠΑ μπορεί να χρησιμοποιήσουν ακόμη και πυρηνικά όπλα, όπως δήλωσε o υπουργός Αμυνας Ράμσφελντ. Για παράδειγμα, θα μπορούσε να είχε διεξαχθεί o Α` Παγκόσμιος Πόλεμος, αν δε φιμωνόταν η φωνή των κομμουνιστών και των άλλων πατριωτών - διεθνιστών, αν δεν κηρύσσονταν εκτός νόμου, αν δε δικάζονταν από τα στρατοδικεία, αν δε στέλνονταν φυλακή, αν δεν οδηγούνταν στα εκτελεστικά αποσπάσματα; Θα μπορούσε o Χίτλερ να εξαπολύσει τις στρατιές του, αν πρωτύτερα δεν είχε επιβάλει μια αιμοσταγή δικτατορία, καταργώντας την αστική δημοκρατία και κάθε δημοκρατική κατάκτηση του εργατικού κινήματος;

Ετσι και τώρα, οι ΗΠΑ, με τη συνεργασία της ΕΕ, ετοιμάζουν ανάλογες εξελίξεις στο εσωτερικό, τόσο των ΗΠΑ και των άλλων συμμάχων χωρών του ΝΑΤΟ, όσο και σε κάθε άλλο κράτος.

Στις ΗΠΑ, με βάση δηλώσεις μελών της κυβέρνησης, βρίσκεται πλέον υπό αναθεώρηση όλη η νομοθεσία που σχετίζεται με τις δημοκρατικές ελευθερίες. Πρέπει εδώ να υπενθυμίσουμε ότι στις ΗΠΑ οι δημοκρατικές κατακτήσεις είναι εξαιρετικά περιορισμένες, αφού μέχρι πρόσφατα το ΚΚ ΗΠΑ ήταν σχεδόν παράνομο, στην χώρα ισχύει ένα από τα πλέον αντιδημοκρατικά και καλπονοθευτικά εκλογικά συστήματα, ενώ το δικαίωμα του λαού να διαδηλώνει υπόκειται σε ασφυκτικούς περιορισμούς και απαγορεύσεις.

Επίσης, πρέπει να σημειώσουμε ότι επί προεδρίας Κλίντον ψηφίστηκε νέος αντιτρομοκρατικός νόμoς, o οποίος δίνει τη δυνατότητα στο στρατό να αναλαμβάνει τoν έλεγχο μιας περιοχής των ΗΠΑ, αν υπάρχουν και μόνο πληροφορίες ότι επίκειται τρομοκρατική ενέργεια. Αναμένεται, μάλιστα, να αναθεωρηθεί προς το αντιδραστικότερο η αντιτρομοκρατική νομοθεσία των ΗΠΑ.

Εκτός από τις νομοθετικές αλλαγές, ήδη, στις ΗΠΑ φαίνεται να επικρατεί, με τη βοήθεια των μέσων ενημέρωσης που ελέγχονται από τις πολυεθνικές, η αντιαραβική και τρομολαγνική υστερία, που ήδη οδήγησε σε επιθέσεις σε βάρος Αμερικανών Αράβων. Ανάλογες διώξεις σε βάρος Ιαπώνων στην καταγωγή Αμερικανών πολιτών είχαν ακολουθήσει τα γεγονότα του Περλ Χάρμπορ. Από την άλλη, η διατύπωση και μόνο απόψεων που αμφισβητούν την πολεμική υστερία της κυβέρνησης Μπους και της ολιγαρχίας θεωρείται ισοδύναμη εθνικής προδοσίας και με την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα δεν αποκλείεται - το αντίθετο μάλιστα - σύντομα να διώκεται και ποινικά. «Οποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας», λένε οι ιθύνοντες των ΗΠΑ και αυτό δεν ισχύει μόνο για την εξωτερική πολιτική τους. Ανάμεσα στα άλλα μέτρα, η λογοκρισία παίρνει νέες διαστάσεις, θυμίζοντας έντονα ανάλογες, πολύ σκοτεινές, περιόδους της ιστορίας των ΗΠΑ.

Το κύμα συλλήψεων και αστυνομικών ελέγχων, τόσο μέσα στις ΗΠΑ, όσο και στην ΕΕ, το δικαιολογούν οι αρμόδιοι από την ανάγκη έρευνας για τη σύλληψη των δραστών. Στην πραγματικότητα, αποτελεί και αυτό μέρος του σκηνικού τρομοκράτησης όποιων αμφισβητούν και δημιουργίας κλίματος τρομο-υστερίας. Πώς αλλιώς να εξηγηθεί ότι το FBI παρουσίασε ως πειστήρια εγχειρίδια οδήγησης αεροσκαφών και αντίτυπα του Κορανίου;

Παράλληλα με τις διάφορες δηλώσεις και εκδηλώσεις, καλλιεργείται o εθνικισμός, για να μην πούμε η ανωτερότητα του αμερικανικού έθνους. Ακόμη περισσότερο, γίνεται λόγος για σύγκρουση των πολιτισμών: Η πολιτισμένη, ανώτερη Δύση ενάντια στους Αραβες υπανθρώπους; Δεν πρόκειται ασφαλώς για νέα φαινόμενα. Μόνο που τώρα παίρνουν υστερικές διαστάσεις και θυμίζουν έντονα τις ρατσιστικές θεωρίες που πλάσαρε o γερμανικός ιμπεριαλισμός διά στόματος ναζί. Ισως στη θέση των διώξεων του εβραϊκού πληθυσμού να μπουν οι Αραβες. Χρειάζεται κάθε φορά μια δικαιολογία και ένα εξιλαστήριο θύμα.

Οπως δήλωσε και o ηγέτης του αστικού Κόμματος των Φιλελευθέρων των ΗΠΑ, Χ. Μπράουν, «είναι εντελώς παράλογο να εγκαταλείπουμε τις ελευθερίες μας στο όνομα της ελευθερίας».

Ιστορίες του κ. Κλαρκ

Με τον εναργέστερο τρόπο, τα σχέδια των ΗΠΑ για το πολιτικό καθεστώς των συμμάχων τους και των ουδέτερων κρατών αποκαλύπτονται στα άρθρα του Ου. Κλαρκ (του γνωστού δολοφόνου του γιουγκοσλαβικού λαού) στην «Ουάσιγκτον Ποστ» και την «Ιντερνάσιοναλ Χέραλντ Τρίμπιουν», που αναδημοσιεύτηκαν στον αθηναϊκό Τύπο, ενώ τα εχθρικά κράτη τα αναμένει o όλεθρος, εννοείται.

Πρώτος στόχος είναι, κατά τoν Κλαρκ, η στενότερη συνεργασία των μυστικών υπηρεσιών και η ανταλλαγή πληροφοριών, δηλαδή το φακέλωμα ανά την υφήλιο όσων δεν είναι αρεστοί στις ΗΠΑ και το NATO. Δεύτερον, όταν το αστυνομικό έργο της καταστολής δε θα είναι αποτελεσματικό σε μια χώρα, τότε οι ΗΠΑ θα παρεμβαίνουν για να «σώσουν την κατάσταση». Ειδικές στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ θα εισβάλλουν σε χώρες «που δεν είναι συνεργάσιμες ή απλώς δε δύνανται να ελέγξουν την επικράτειά τους»! Χωρίς να υπάρχει ταύτιση, η αναλογία με τα χιτλερικά επιχειρήματα είναι εμφανής. Προβλέπεται, επίσης, η κατάληψη πρωτευουσών και εδαφών, προκειμένου να επιβληθεί το καθεστώς της αρεσκείας των ΗΠΑ και των Ευρωπαίων συμμάχων τους.

Αλλά οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ δε θα αρκεστούν σε αυτά. Θα «επιβάλουν προληπτικές πολιτικές αλλαγές σε χώρες που δε συνεργάζονται»! Εδώ προαναγγέλλουν ξεκάθαρα εισβολές και πραξικοπήματα, ακόμη και ενάντια σε ασταθείς συνεργάτες τους, ενώ δεν παραλείπουν να τονίσουν ότι δε θα χρησιμοποιούνται μόνο νόμιμα μέσα, αλλά και παράνομα. Κάτι που το κάνουν και σήμερα, χωρίς να το λένε. Αν σήμερα το διατυμπανίζουν, είναι σαφές ότι δεν έχουν δει πολλά τα μάτια μας!

Για τoν ίδιο λόγο σκέφτονται να καταργήσουν το νόμo που απαγορεύει - δήθεν - στη CIA τη δολοφονία ξένων ηγετών. Με βάση την εμπειρία της ανθρωπότητας από τoν αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, o καθένας μπορεί να φανταστεί τι θα ακολουθήσει από αυτήν την κυνική, εγκληματική πρόθεση αλλαγής της νομοθεσίας.

Η ΕΕ, σαν έτοιμη από καιρό

Η ΕΕ, αφού αποφάσισε στις 13 Ιουλίου μέτρα καταστολής των διαδηλώσεων, έχοντας ήδη βάλει σε εφαρμογή το ευρωφακέλωμα και τους μηχανισμούς καταστολής με τη Συνθήκη Σένγκεν και την Ευρωπόλ, αποφάσισε στην πρόσφατη σύνοδο των αρμόδιων υπουργών και στη Σύνοδο Κορυφής που ακολούθησε νέα, σκληρότερα μέτρα πάταξης όποιου αμφισβητεί την κυριαρχία και ασυδοσία των πολυεθνικών. Στην πραγματικότητα, επιτάχυνε την υλοποίηση μέτρων, που έτσι κι αλλιώς σχεδίαζε. Αυτό το ομολόγησαν οι ίδιοι οι υπουργοί της ΕΕ.

Ετοιμάζεται, λοιπόν, η θεσμοθέτηση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης και παράδοσης, που θα ισχύει αυτομάτως για όλη την ΕΕ. Ετσι, η χώρα μας θα είναι πλέον υποχρεωμένη να συλλαμβάνει και να εκδίδει όσους κατηγορούνται σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της ΕΕ και, μάλιστα, με ταχύτατες διαδικασίες. Θα εκδίδονται ακόμη και Ελληνες πολίτες κατά παράβαση του Συντάγματος!

Παράλληλα, θα δοθεί νέος ορισμός της τρομοκρατίας, που θα ισχύει για όλη την ΕΕ. Αυτό γίνεται, προκειμένου με το νέο ορισμό να περιληφθούν με πιο ξεκάθαρο τρόπο οι δραστηριότητες κινημάτων και γενικά όποιου αντιστέκεται. Είναι χαρακτηριστικό, για παράδειγμα, ότι στη Γερμανία τρομοκρατικές οργανώσεις θεωρούνται και κάποιες κουρδικές και τουρκικές οργανώσεις, που αγωνίζονται για τη δημοκρατία και την απελευθέρωση των λαών. Στη Μ. Βρετανία, ο ορισμός που δίνει ο νόμος στις τρομοκρατικές ενέργειες είναι τόσο ευρύς, ώστε μπορεί να περιλάβει ακόμη και τη δημόσια (π.χ. σε πλατεία) καταστροφή μεταλλαγμένων προϊόντων.

Ετσι, είναι φανερό ότι στη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων που θα καταρτίσει η ΕΕ θα καταγράφονται σταδιακά, όχι μόνο οι οργανώσεις - φαντάσματα που καθοδηγούνται, άμεσα ή έμμεσα, από τις μυστικές υπηρεσίες, αλλά και λαϊκές οργανώσεις, που αμφισβητούν, στον ένα ή άλλο βαθμό, την κυριαρχία της «νέας τάξης πραγμάτων».

Εκτός αυτών, αποφασίστηκε η ενίσχυση της Ευρωαστυνομίας και η δημιουργία ειδικής αντιτρομοκρατικής δύναμης στο πλαίσιό της και η ταχύτερη προώθηση του θεσμού του ευρωεισαγγελέα. Από την άλλη, θεσμοθετείται η στενότερη συνεργασία και διασύνδεση των μυστικών υπηρεσιών. Η συνάντηση των αρχηγών τους γίνεται επίσημος θεσμός της ΕΕ, ενώ θεσμοθετείται και η «συνεργασία» όλων αυτών με τη CIA και τις άλλες μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.

Θα ενταθεί, επίσης, η ηλεκτρονική παρακολούθηση και το ηλεκτρονικό φακέλωμα των ύποπτων για τρομοκρατία. Με την κρίσιμη διαφορά ότι ύποπτος μπορεί να είναι ανά πάσα στιγμή ο καθένας. Το αμερικανικό Εσελον, που λειτουργεί με τη βοήθεια της Βρετανίας, της Γερμανίας και της Δανίας, αλλά και άλλων εκτός ΕΕ κρατών, θα συμπληρωθεί από αντίστοιχο σύστημα που φιλοδοξεί να δημιουργήσει μόνη της η ΕΕ. Η καταγραφή πολιτικά υπόπτων, μέσω Σένγκεν, Συνθήκης για την Ευρωαστυνομία και άλλων ήδη ψηφισμένων συμβάσεων και νομιμοποιημένων μηχανισμών, που μέχρι τώρα γινόταν με το πρόσχημα της αντιμετώπισης του οργανωμένου εγκλήματος κυρίως, πρόκειται να επεκταθεί και τελειοποιηθεί.

Το πρόσχημα τώρα είναι κυρίως η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, ενώ ολοένα και πιο ανοιχτά ταυτίζεται στις διάφορες διακηρύξεις η τρομοκρατία με τα λαϊκά κινήματα. Είναι χρήσιμο να υπενθυμίσουμε με την ευκαιρία ότι όλες οι μέχρι σήμερα γνωστές περιπτώσεις τρομοκρατικών οργανώσεων είτε στήθηκαν από τις μυστικές υπηρεσίες είτε καθοδηγήθηκαν από τις τελευταίες. Υπάρχουν πλέον πλήθος σχετικών μαρτυριών για τις Ερυθρές Ταξιαρχίες, τη γερμανική RAF και άλλες και για το πώς καθοδηγούνταν από τη CIA. Ο Μπιν Λάντεν είναι μία ακόμη απόδειξη.

Και έτσι, λοιπόν, το αστυνομικό κράτος προσεγγίζει το απόγειό του. Η κατάργηση της εθνικής κυριαρχίας γνωρίζει νέες μέρες δόξας. Και αυτό ακόμη το σημερινό αστικό Σύνταγμα κουρελιάζεται! Η εθνική ανεξαρτησία ρίχνεται στον κάλαθο των απορριμμάτων! Οι πιο σκοτεινοί μηχανισμοί των ΗΠΑ και των άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, που ευθύνονται για τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα στον κόσμο και για εκατομμύρια νεκρούς, γίνονται νόμος! Οι εγκληματικές υπηρεσίες τους με τους πράκτορές τους θα δρουν και θα συνωμοτούν ασύδοτα σε βάρος του λαού και του λαϊκού κινήματος, αλλά και όποιου εν γένει αμφισβητεί τα συμφέροντα των πολυεθνικών μονοπωλίων. Οι οδυνηρές μνήμες του παρελθόντος ξυπνούν και θα αφυπνίσουν τον ελληνικό λαό.

Και εγένετο κράτος δικαίου!

Οσο για τα φληναφήματα περί διατήρησης τάχα του κράτους δικαίου και της «ανοιχτής κοινωνίας» παράλληλα με τoν «αντιτρομοκρατικό αγώνα», που υποστηρίζουν οι ηγέτες της ΕΕ και στη χώρα μας η κυβέρνηση, η ΝΔ και o ΣΥΝ, η ζωή έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι οι εγγυήσεις του κράτους δικαίου είναι μια καλή βιτρίνα για την εξουσία της μονοπωλιακής ολιγαρχίας. Στην πραγματικότητα, οι όποιες δημοκρατικές ελευθερίες υπάρχουν, δεν μπορούν από μόνες τους να θίξουν την ουσία της αστικής δημοκρατίας, αποτελούν καρπό του λαϊκού κινήματος και εφαρμόζονται στην πράξη μόνο όταν το κίνημα είναι ισχυρό για να τις επιβάλει. Χώρια, που το ξήλωμα των δημοκρατικών δικαιωμάτων έχει αρχίσει εδώ και χρόνια. Αλλωστε, ακόμη και στη ναζιστική Γερμανία, οι θεωρητικοί της υποστήριζαν ότι υπήρχε κράτος δικαίου(2)! Για να μην πούμε ότι στις πρόσφατες τοπικές εκλογές στο Αμβούργο, ο συνδυασμός των νεοναζί που έλαβε 17% είχε την ονομασία «Επίθεση για το Κράτος Δικαίου».

Για να δείξει το δρόμο που πρόκειται να βαδίσει η ΕΕ, η κυβέρνηση του Βελγίου φρόντισε να απαγορεύσει τη διαδήλωση που είχαν ζητήσει να πραγματοποιήσουν οι Παλαιστίνιοι των Βρυξελλών για να τιμήσουν τα θύματα της νέας Ιντιφάντα. Ακριβώς, όπως απαγόρευσε και τη διαδήλωση καταδίκης της ΝΑΤΟικής επίθεσης στη Γιουγκοσλαβία πριν δύο χρόνια.

Η παροιμιώδης προθυμία των υπηρετών

Η ελληνική κυβέρνηση, με τη συνηγορία της ΝΔ, προχωρά ακάθεκτη στην υλοποίηση των σχεδίων του ΝΑΤΟ. Στην πολιτική της αυτή, δεν αντιτάσσεται στην πραγματικότητα ούτε ο ΣΥΝ, ο οποίος όλο και ξεχνά να αναφερθεί στην ενεργοποίηση του άρθρου 5 του ΝΑΤΟ, βαφτίζει ανθρωπισμό την υποταγή στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, ενώ αντιτάσσεται ανοιχτά, με απόφαση της Πολιτικής του Γραμματείας, στους αγώνες των εργαζομένων για μη συμμετοχή της χώρα μας στο βρώμικο πόλεμο (ή σειρά πολέμων), που ξεκινούν οι ΗΠΑ και η ΕΕ.

Η ελληνική κυβέρνηση από την πλευρά της συνυπέγραψε, όχι μόνο τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία και έστειλε ελληνικά στρατεύματα να κάνουν το χωροφύλακα του ΝΑΤΟ στις γειτονικές χώρες, αλλά και προώθησε όλες τις αντιδημοκρατικές συμφωνίες της ΕΕ, τις «αντιτρομοκρατικές» συνεργασίες με τις ΗΠΑ και την Τουρκία, ψήφισε τον «τρομονόμο».

Τώρα ετοιμάζεται για νέα βήματα. Η περιστολή των δυνατοτήτων διακίνησης των ιδεών που δεν είναι αρεστές στην ολιγαρχία θα προωθηθεί σύντομα με τον «αφισονόμο», o οποίος προσωρινά και μόνο για λόγους τακτικής αποσύρθηκε. Το νομοσχέδιο καταστολής και διάλυσης των διαδηλώσεων είναι έτοιμο, ενώ στην πράξη η καταστολή τους έχει προωθηθεί εδώ και καιρό, όπως και η ποινικοποίηση των αγώνων και οι απαγορεύσεις των απεργιών.

Από την άλλη, σε μια σαφή προσπάθεια αποπροσανατολισμού του λαού, η κυβέρνηση, διά στόματος υπουργού Δικαιοσύνης, υποστηρίζει ότι έθεσε φραγμούς στο αντιδημοκρατικό, αυταρχικό πλέγμα που προωθεί η ΕΕ. Η αλήθεια είναι ότι, ενώ αποδέχθηκε όλα τα μέτρα που προαναφέρθηκαν, πρότεινε εντελώς δευτερεύουσες φραστικές αλλαγές στα κείμενα. Οι αλλαγές αυτές, ακόμη και αν τελικά γίνουν αποδεκτές, δε μεταβάλλουν σε καμιά περίπτωση την ουσία. Με το πρόσχημα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, οι ιμπεριαλιστικοί μηχανισμοί που γεννούν και υποθάλπουν τέτοιες ενέργειες θα τρομοκρατούν, θα φιμώνουν, θα υποδουλώνουν τους λαούς.

Και ενώ η «σιδερένια φτέρνα» επιχειρείται να επιβληθεί διά πυρός και σιδήρου, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε σε μια εμπνευσμένη, με τον τρόπο της, τοποθέτηση: «Πιστεύω ότι ο πολίτης στην Ελλάδα εκφράζεται ελεύθερα, σκέφτεται ελεύθερα, συνέρχεται ελεύθερα»!

Εσφαλμένοι υπολογισμοί

Mόνο που όλα αυτά τα σχέδια μπορεί να μείνουν στα χαρτιά. Η λαϊκή οργή, τόσο στη χώρα μας, όσο και σε όλο τον κόσμο δυναμώνει. Μια γιγάντια λαϊκή συσπείρωση θα ορθωθεί στην χώρα μας για τη μη συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο, για να τεθούν εμπόδια στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα, για να υπερασπιστούμε και να διευρύνουμε τις δημοκρατικές κατακτήσεις.

Μέσα από την ίδια τους την πείρα, και με την παρέμβαση των κομμουνιστών, οι εργαζόμενοι θα κατανοούν ότι η μόνη τους ελπίδα είναι να υψώσουν τις σημαίες της ειρήνης, της εθνικής ανεξαρτησίας, της αξιοπρέπειας και της τιμής, του ανυποχώρητου αγώνα για ζωή. Η βαρβαρότητα της «νέας τάξης πραγμάτων» θα ηττηθεί. Ο άνθρωπος θα νικήσει. Ας ετοιμαστούν οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και της ΕΕ να αντιμετωπίσουν τις θύελλες των λαϊκών κινημάτων. Ο καιρός πλησιάζει. Τα οπλικά συστήματα, οι μυστικές τους υπηρεσίες και οι δολοπλοκίες τους θα αποδειχθούν χάρτινα, μπροστά στον ενωμένο αγώνα. Γιατί o κόσμος που θα παραδώσουμε στα παιδιά μας θα είναι καλύτερος.

Παραπομπές

1. Β. Ι. Λένιν, Για τους δίκαιους και άδικους πολέμους, εκδ. «Σύγχρονη Εποχή», σ. 15

2. Ι. Μανωλεδάκη, 7 θέσεις για το Δίκαιο και τη Δικαιοσύνη, εκδ. «Αντ. Σάκκουλα», σ. 81


Του
Δημήτρη ΚΑΛΤΣΩΝΗ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στην επικίνδυνη εμπλοκή και τις νέες πυρηνικές απειλές(2023-08-05 00:00:00.0)
Επικίνδυνη προπαγάνδα(2012-09-22 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2004-05-28 00:00:00.0)
Πού σταματούν οι ιμπεριαλιστές;(2003-04-20 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2003-04-10 00:00:00.0)
Ο ανταγωνισμός και τα μονοπώλια(2001-04-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ