Κυριακή 30 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΟΙ ΛΑΟΙ
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Ξυπνήστε, φωνάξτε!

Αχός πολέμων. Αρμάδες της καταστροφής για τη συντέλεια του κόσμου και τα συμφέροντα των δυναστών.

Στις αετοφωλιές και στις ερήμους, στων πετρελαίων τα περάσματα, αίμα και θάνατος. Τα φύτρα μένουνε βαθιά στο ξεραμένο χώμα και μαραίνονται.

Ούτε ένα δάκρυ ο ουρανός και γύρω κουρνιαχτός καταστροφής.

Ορνια πυρηνοκίνητα τροχίζουνε τα νύχια του ολέθρου. Και Αργος, αποτρόπαιος, προσμένει στις πύλες της Αχερουσίας.

- Παιδιά, φασματικές μορφές, πεθαίνουνε στ' άσαρκο στήθος των μανάδων.

Κι εσείς, «μοιραίοι κι άβουλοι», τι κάνετε, λοιπόν, εσείς που κρύβετε το κεφάλι στην άμμο για να μη βλέπετε, να μην ακούτε τα μηνύματα των καιρών και να μην αντιστέκεστε σε ό,τι σας εμφανίζουν ως αναπόφευκτο;

Εσείς δε μένει παρά να κοιμάστε, να κρίνετε και να κατακρίνετε ως αμέτοχοι και απόμακροι, ήσυχοι όντας ότι κατέχετε την εξ αποκαλύψεως «αλήθεια» και την επί της Γης αδράνεια.

Εσείς, στον κόσμο των λωτοφάγων και της φυγής, με το ύφος και την απορία της αδιαφορίας: «Ε, και τι έγινε λοιπόν;». Με την αυταρέσκεια της άγνοιας και την αποδοχή των συμβιβασμών.

Εσείς οι «μοιραίοι κι άβουλοι», πιστεύετε στα ζώδια, στα μέντιουμ και στη μαύρη μαγεία. Εσείς κοιμηθείτε και ονειρευτείτε τη βασιλεία των ουρανών. Σκέπτονται άλλοι και αγωνίζονται για λογαριασμό σας. Αφήστε άλλους, «πληρεξούσιους», να σας παραπλανούν.

Εσείς, αμέριμνοι και φυγάδες της ζωής, ντυθείτε ξόανα και μούμιες φαραωνικές. Ντυθείτε ζωντανοί τα σάβανά σας και περιμένετε - αμέριμνοι πάντα - τους «εξ ύψους» ουράνιους βομβαρδισμούς του Τρίτου παγκόσμιου ολέθρου, αν όλοι μαζί δεν αντισταθούμε.


Του Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ