Τρίτη 5 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αγωνιστική εκδήλωση στο Γοργοπόταμο

Με μαζική συμμετοχή κόσμου γιορτάστηκε, την Κυριακή, η 75η επέτειος ανατίναξης της γέφυρας

Ο Γρ. Τουγλίδης
Ο Γρ. Τουγλίδης
Εκατοντάδες αγωνιστές, φίλοι και απόγονοι της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ τίμησαν την 75η επέτειο ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοπόταμου, συμμετέχοντας στην εκδήλωση που διοργάνωσαν η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και η Επιτροπή Περιοχής Στερεάς - Εύβοιας του ΚΚΕ στο Γοργοπόταμο, το πρωί της Κυριακής 3 Δεκέμβρη.

Οι εκατοντάδες συμμετέχοντες έφθασαν στη γέφυρα από όλα τα σημεία της Ελλάδας, με δεκάδες πούλμαν που δρομολόγησαν τα κατά τόπους παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και άλλες μαζικές οργανώσεις και φορείς.

Στην εκδήλωση, χαιρετισμό απηύθυναν ο Γρηγόρης Τουγλίδης, α' αντιπρόεδρος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, ο Δημήτρης Αλεξόπουλος, εκ μέρους της ΚΝΕ, ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ο Γρηγόρης Τουγλίδης στην ομιλία του αναφέρθηκε στο χρονικό της ανατίναξης, τονίζοντας την ουσιαστική συμβολή του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, με υπεύθυνο της επιχείρησης τον πρωτοκαπετάνιο Αρη Βελουχιώτη. Ενώ σημείωσε ότι «οργανωτής, καθοδηγητής, ψυχή και αιμοδότης της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης υπήρξε το ΚΚΕ. Αυτό δεν μπορούν να "χωνέψουν" η αστική τάξη και ο ιμπεριαλισμός, που καλλιεργούν την αντικομμουνιστική υστερία και προσπαθούν να πλαστογραφήσουν την Ιστορία του Β' Παγκόσμιου Πολέμου. Συκοφαντούν το σοσιαλισμό - κομμουνισμό και την ΕΣΣΔ, εξισώνοντας το φασισμό με τον κομμουνισμό!».

Μαζική η συμμετοχή
Μαζική η συμμετοχή
«Εμείς, σήμερα, κατέληξε ο ομιλητής, διδασκόμαστε από την Ιστορία μας και από τις θυσίες και τα κατορθώματα των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και, με βαθιά πεποίθηση στο δίκιο του αγώνα, βαδίζουμε στο δρόμο που εκείνοι χάραξαν μέσα στο ταξικό λαϊκό κίνημα. Είμαστε βέβαιοι ότι με την καθοδήγηση του τιμημένου ΚΚΕ, που τον ερχόμενο χρόνο συμπληρώνει 100 χρόνια ηρωικών αγώνων και θυσιών, ο παντοδύναμος λαός θα νικήσει».

Ο Κ. Μπασδέκης αναφερόμενος στο νόημα της επετείου, τόνισε: «Ο Γοργοπόταμος δείχνει την τόλμη του λαού και το ανυπότακτο πνεύμα του, κόντρα στις δυσκολίες του φασισμού και τους αρνητικούς συσχετισμούς δυνάμεων που είχαν διαμορφωθεί». Επίσης, κατήγγειλε «την προσπάθεια παραχάραξης της Ιστορίας, της εξίσωσης του φασισμού με τον κομμουνισμό αλλά και τον αντικομμουνισμό, ο οποίος, όπως δείχνει η πείρα, είναι προμήνυμα για ακόμα χειρότερα αντιλαϊκά μέτρα σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων».

Αναφερόμενος στην καπιταλιστική κρίση και τις αντιλαϊκές πολιτικές και μέτρα που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, υπογράμμισε τον ιδιαίτερο ρόλο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στην εξαπάτηση του λαού, της συγκυβέρνησης που πατά πάνω στα αντιλαϊκά μέτρα των προηγούμενων κυβερνήσεων για να συνεχίσει τη βάρβαρη πολιτική προς όφελος του κεφαλαίου.

Ο Κ. Μπασδέκης
Ο Κ. Μπασδέκης
Κατήγγειλε, ακόμη, την κυβέρνηση για τον εμπαιγμό και την κοροϊδία σε βάρος του λαού σχετικά με τους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας, ενώ την ίδια στιγμή προωθεί νέο πακέτο μέτρων με την ολοκλήρωση της 3ης «αξιολόγησης».

Τέλος, επισήμανε τις ευθύνες της κυβέρνησης, που στο όνομα της γεωστρατηγικής αναβάθμισης για τα συμφέροντα της αστικής τάξης εμπλέκει τη χώρα στις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιπαραθέσεις, πολιτική που εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για το λαό μας. Καταλήγοντας, κάλεσε το λαό να βγει μπροστά και να συστρατευθεί με το ΚΚΕ, για να ανατρέψει την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική.

Στο τέλος της εκδήλωσης εγκρίθηκε ψήφισμα, ενώ η χορωδία του Παραρτήματος Λάρισας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ τραγούδησε αντάρτικα τραγούδια, το «Επέσατε θύματα» και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό Υμνο. Η εκδήλωση έκλεισε με την κατάθεση στεφάνων από το ΚΚΕ, την ΚΝΕ, την ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και δεκάδες παραρτήματα, συλλόγους και μαζικούς φορείς απ' όλη τη χώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ