Τρίτη 5 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Πασχίζει να πείσει ότι μπορεί καλύτερα

Το αφήγημά του ανέπτυξε ο Κυρ. Μητσοτάκης, μιλώντας στην «Καθημερινή». Εταξε στους επιχειρηματίες μείωση φόρων, με «συγκράτηση δαπανών», προώθηση «μεταρρυθμίσεων», «επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων» και μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα.

Εκανε σαφές ότι ο λαός θα συνεχίσει να πληρώνει τα σπασμένα («δεν υπόσχομαι στους Ελληνες ότι ο δρόμος θα είναι εύκολος (...) Τίποτε δεν θα μας προσφερθεί, όλα θα κατακτηθούν με κόπο»), ενώ αρνήθηκε ότι «Ευρωπαίοι και Αμερικανοί στηρίζουν Τσίπρα», υποστηρίζοντας ότι «δείχνουν τον τελευταίο καιρό μεγάλο ενδιαφέρον για το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ», συμπληρώνοντας ότι ο πρωθυπουργός «έδωσε πραγματικά γην και ύδωρ στους δανειστές, εκλιπαρώντας εκείνους που για πολλά χρόνια κατήγγελλε. Γιατί λοιπόν να ενοχλούνται οι ξένοι;»...

Είπε ακόμη ότι στην επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ κανένα μέλος της οικογένειάς του δεν θα είναι στο υπουργικό συμβούλιο ούτε σε άλλο πολιτειακό αξίωμα, φωτογραφίζοντας την Ντόρα Μπακογιάννη.

Η ΝΔ έκανε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη το 7ο και τελευταίο προσυνέδριό της (ενόψει συνεδρίου στις 16 - 17/12 στην Αθήνα) με αντικείμενο «Για ένα νέο πατριωτισμό».

Ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης, μιλώντας στο προσυνέδριο, έδωσε την ερμηνεία ότι «ο νέος πατριωτισμός είναι ο πατριωτισμός της αλήθειας και της ευθύνης (...) απέναντι στους πατριδοκάπηλους, στους λαϊκιστές και στους υποστηρικτές του ανέξοδου εθνικισμού». Υπερασπίστηκε την ένταξη στην ΕΟΚ και την υπογραφή της Συνθήκης του Μάαστριχτ, την παραμονή της εγχώριας καπιταλιστικής οικονομίας εντός ΕΕ και ευρώ.

Παρουσιάστηκαν εκεί και αποτελέσματα ερωτηματολογίου που αποτυπώνουν τη στρατηγική τους σύμπλευση για γεωστρατηγική αναβάθμιση των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων. Οπως τονίστηκε χαρακτηριστικά, «η Ελλάδα είναι μια χώρα με γεωγραφικά και στρατηγικά πλεονεκτήματα, τα οποία μπορεί να αξιοποιήσει ώστε να ενισχύσει τη θέση της και την επιρροή της διεθνώς». 'Η ότι «αξιόπιστη εκπροσώπηση της χώρας και μακροπρόθεσμη χάραξη εξωτερικής πολιτικής» μπορεί να διασφαλιστούν «με διακομματική συναίνεση και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό στη χάραξη εξωτερικής πολιτικής», «Με πιο έντονη παρουσία της Ελλάδας σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς» (βλ. ΝΑΤΟ, ΕΕ) κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ