Τρίτη 5 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ολοκληρώθηκε το 18ο Συνέδριο της ΕΕΔΥΕ

Από τις εργασίες του Συνεδρίου
Από τις εργασίες του Συνεδρίου
Με την εκλογή νέου Εθνικού Συμβουλίου και 11μελούς Γραμματείας ολοκληρώθηκαν την Κυριακή οι εργασίες του 18ου Συνεδρίου της ΕΕΔΥΕ, που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Χαϊδαρίου, με τη συμμετοχή 278 αντιπροσώπων από 40 Επιτροπές Ειρήνης της περιφέρειας και από 18 Επιτροπές Ειρήνης της Αττικής.

Την εισήγηση της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ παρουσίασε στην έναρξη του 18ου Συνεδρίου η Γενική Γραμματέας της, Ελπίδα Παντελάκη, η οποία αναφέρθηκε ανάμεσα στα άλλα στην ανάγκη να δυναμώσει η πάλη ενάντια στην εμπλοκή της χώρας, ενάντια σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, στην πλούσια δράση της ΕΕΔΥΕ και των Επιτροπών Ειρήνης το προηγούμενο διάστημα, στην ανάγκη «να διαπεράσει τις λαϊκές δυνάμεις η θέση πως η υπεράσπιση των συνόρων, των κυριαρχικών δικαιωμάτων από τη σκοπιά της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, συνδέεται με την πάλη για την ανατροπή του πραγματικού αντιπάλου, του κεφαλαίου και της εξουσίας του.

Μέσα από την πλατιά ενημέρωση του λαού μας και τη δράση με το πλαίσιο της ΕΕΔΥΕ, να καλλιεργείται η ιδέα πως ο λαός δεν μπορεί να έχει καμιά εμπιστοσύνη στις αστικές κυβερνήσεις και στις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες».

Τις εργασίες του Συνεδρίου άνοιξε ο αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ, Γιώργος Λαμπράκης, εκ μέρους της απερχόμενης διοίκησης, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Θανάσης Παφίλης, γγ του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ), και ο Μάλαμας Τσαρδάκης, εκ μέρους της ΚΕΘΑ.

Στο Συνέδριο μηνύματα απέστειλαν αδελφά κινήματα από την Κούβα, το Νεπάλ, τις ΗΠΑ, την Κύπρο, την Παλαιστίνη, την Ινδία, τη Νότια Αφρική, την Πορτογαλία, την Τουρκία, τη Βουλγαρία και τη Βραζιλία.

Στις εργασίες παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος.

Επίσης, παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες του ΠΑΜΕ, της ΟΓΕ, της ΕΕΔΔΑ, του ΜΑΣ, της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ κ.ά. Χαιρετισμό εκ μέρους του δημάρχου Χαϊδαρίου, Μιχάλη Σελέκου, ο οποίος βρίσκεται στις εργασίες του συνεδρίου της ΚΕΔΕ στα Γιάννενα, διάβασε η Στέλλα Χατζηστεργίου, δημοτική σύμβουλος Χαϊδαρίου.

Μία από τις πιο συγκινητικές στιγμές του συνεδρίου, ήταν όταν ανέβηκε στο βήμα για να τραγουδήσει το συγκρότημα του Μουσικού Σχολείου Ιλίου, στο πλαίσιο του διαγωνισμού που οργάνωσε το προηγούμενο διάστημα η ΕΕΔΥΕ σε σχολεία όλης της χώρας.

Το σώμα του Συνεδρίου ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση της απερχόμενης Γραμματείας, καθώς και ψήφισμα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, όπου εκφράζεται η «αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού κατά της ισραηλινής κατοχής, που διαιωνίζεται με τη στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ». Η ΕΕΔΥΕ καταδικάζει την «υποκρισία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ απέναντι στο λαό της Παλαιστίνης» και απαιτεί «να εφαρμόσει την απόφαση της Βουλής, του Δεκέμβρη 2015, και να προχωρήσει άμεσα στην αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους».

Το νέο Εθνικό Συμβούλιο αποτελείται από 63 μέλη, ενώ η νέα Γραμματεία αποτελείται από τους:

Πρόεδρος: Τάσσος Σταύρος, Γενική Γραμματέας: Παντελάκη Ελπίδα, Αντιπρόεδροι: Ζώκας Νίκος, Λαμπράκης Γιώργος, Πλέσσας Διονύσης, Οργανωτικός Γραμματέας: Αναγνώστου Γρηγόρης, Οικονομική Υπεύθυνη: Σαμούρη Αγγελική, Μέλη: Μαργανέλης Χρήστος, Μπούκουρης Ανδριανός, Παναγιωτοπούλου Ευγενία, Τσαβδαρίδης Ηρακλής.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επαγρύπνηση ενάντια στα σχέδια εμπλοκής της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς (2015-04-04 00:00:00.0)
Στις 6 και 7 Δεκέμβρη το 17ο Συνέδριο (2014-12-04 00:00:00.0)
Με νέα ορμή το φιλειρηνικό - αντιιμπεριαλιστικό κίνημα (2007-04-22 00:00:00.0)
Αρχίζει το Σάββατο στη Νίκαια (2007-04-18 00:00:00.0)
Σήμερα η Παναθηναϊκή Συνδιάσκεψη της ΠΕΔΥΕ (2007-04-01 00:00:00.0)
Παγκόσμια συνδιάσκεψη για το Παλαιστινιακό (2002-05-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ