Τετάρτη 18 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
15ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΕΔΥΕ
Αρχίζει το Σάββατο στη Νίκαια

Με τη συμμετοχή 400 αντιπροσώπων από όλη την Ελλάδα

Ολοκληρώνονται οι προσυνεδριακές διαδικασίες ενόψει του 15ου Συνεδρίου της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 του Απρίλη στο Δημαρχείο της Νίκαιας (Π. Τσαλδάρη 10). Τις διήμερες εργασίες του Συνεδρίου αναμένεται να παρακολουθήσουν 400 αντιπρόσωποι από τις Επιτροπές Ειρήνης όλης της χώρας, καθώς και ξένες αντιπροσωπείες φιλειρηνικών κινημάτων από Κύπρο, Τουρκία, Ιταλία και Τσεχία.

Κεντρικό σύνθημα του Συνεδρίου είναι: «Κίνημα ειρήνης δυνατό - Ενάντια στους πολέμους ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ - Για Ελλάδα χωρίς βάσεις και ιμπεριαλιστικές εξαρτήσεις».

Το Συνέδριο αρχίζει το Σάββατο στις 9.00 π.μ. με εγγραφή συνέδρων, χαιρετισμούς του δημάρχου Νίκαιας Στ. Μπενετάτου, του προέδρου ΕΕΔΥΕ Ευ. Μαχαίρα και την κεντρική εισήγηση από τη Γραμματεία της ΕΕΔΥΕ. Στις 11.00 θα χαιρετίσουν προσκεκλημένοι και ξένες αντιπροσωπείες και θα ακολουθήσει απονομή τιμητικών διακρίσεων. Στις 12.00 θα αρχίσουν οι ομιλίες - συζήτηση και οι εργασίες της πρώτης ημέρας θα κλείσουν στις 20.00.

Την Κυριακή οι εργασίες θα αρχίσουν στις 9.30 π.μ. και θα ολοκληρωθούν στις 13.30 με το Πόρισμα του Συνεδρίου, την έγκριση απόφασης και ψηφισμάτων και την εκλογή Εθνικού Συμβουλίου και Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ.

Η Παμπειραϊκή Συνδιάσκεψη

Με την προσδοκία το 15ο Συνέδριο «ν' αποτελέσει ένα βήμα παραπάνω, που θα μας κάνει πιο δυνατούς και πιο αποτελεσματικούς στον αγώνα ενάντια στον πόλεμο και στον ιμπεριαλισμό», πραγματοποιήθηκε προχτές το βράδυ στην αίθουσα της ΠΕΜΕΝ η συνδιάσκεψη της Παμπειραϊκής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΠΕΔΥΕ).

Στην ομιλία του ο Γρ. Πετρόπουλος, οργανωτικός γραμματέας της ΕΕΔΥΕ, τόνισε ότι «η λαϊκή εγρήγορση και η απόκρουση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων από το αντιπολεμικό κίνημα και τους λαούς, αποτελεί το μόνο αποτρεπτικό παράγοντα απέναντι στην παγκόσμια απειλή που διαγράφεται». Ο Σ. Παπακωνσταντίνου, πρόεδρος της ΠΕΔΥΕ, επισήμανε την ανάγκη «οι Επιτροπές Ειρήνης να συσπειρώσουν στις γραμμές τους εκείνους που αντιλαμβάνονται ότι σήμερα χρειάζεται μαζικό, πλατύ κίνημα ειρήνης, με ξεκάθαρα αντιιμπεριαλιστικά χαρακτηριστικά».

Συνελεύσεις

Σήμερα Τετάρτη γίνονται οι τελευταίες Γενικές Συνελεύσεις των τοπικών Επιτροπών Ειρήνης σε όλη τη χώρα:

-- Επιτροπή Ειρήνης Αμαλιάδας, στις 8 μ.μ. στην αίθουσα του Εμπορικού Συλλόγου (στον Ανεμόμυλο).

-- Επιτροπή Ειρήνης Λευκάδας, στις 7.30 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου. Θα μιλήσει η Γεωργία Λαδογιάννη, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ.

-- Επιτροπή Ειρήνης Μεσολογγίου, στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου. Θα μιλήσει ο Σ. Κουνιάς, αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ.

-- Επιτροπή Ειρήνης Γρεβενών, στις 7.30 μ.μ. στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου «Α. Λαδά» (πρώην ΝΕΛΕ).

-- Επιτροπή Ειρήνης Χολαργού, στις 7 μ.μ. στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου. Θα μιλήσει ο καθηγητής και γραμματέας της Επιτροπής Π. Παπανάγνου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ