Τετάρτη 18 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
«Τζόγαραν» καλύτερα...

Να συγκαλύψει τη συνενοχή του με την πολιτική που εδώ και χρόνια λεηλατεί τα χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων, επιχειρεί το ΠΑΣΟΚ εντείνοντας τη δικομματική αντιπαράθεσή του με τη ΝΔ, την οποία επικεντρώνει στο ποια κυβέρνηση είχε τη μεγαλύτερη συμβολή στην κλοπή των χρημάτων των ασφαλισμένων.

Την ίδια στιγμή που ο υπουργός Απασχόλησης Σ. Τσιτουρίδης, με στόχο το συμψηφισμό κατήγγειλε τις «απώλειες» των Ταμείων επί των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Π. Ευθυμίου υποστήριζε: «Τίποτα απ' ό,τι συμβαίνει μετά το 2004 δεν έχει καμία σύγκριση, ομοιότητα ή αναλογία με οποιοδήποτε παρόμοιο χειρισμό στην περίοδο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ».

Ο Π. Ευθυμίου, στηρίζοντας τις δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου στο Κοινοβουλευτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ που μίλησε για «λεηλασία των Ταμείων», αποφεύγοντας επιμελώς να θίξει την κοινή θέση του δικομματισμού για «αξιοποίηση» των αποθεματικών, επί της ουσίας υποστήριξε ότι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ... τζόγαραν καλύτερα τα αποθεματικά. «Οι επενδύσεις γίνονταν σε σταθερά εγγυημένα ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου, που επέτρεψε την άνοδο των αποθεματικών των Ταμείων από 3 δισ. ευρώ το 1993 στα 26 δισ. ευρώ το 2004», ισχυρίστηκε, χωρίς φυσικά να κάνει λόγο στις τεράστιες απώλειες που υπέστησαν τα Ταμεία, όταν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ έσπρωξαν τα αποθεματικά στη Σοφοκλέους.

Ο Π. Ευθυμίου κατηγόρησε την κυβέρνηση για επιχείρηση «συγκάλυψης» και «αποπροσανατολισμού» και απέδωσε την «κλοπή» των αποθεματικών «στην έκδοση από το 2005, για πρώτη φορά, των σύνθετων δομημένων προϊόντων». Παράλληλα, δήλωσε ότι όσα αναφέρει η κυβέρνηση για την περίοδο του ΠΑΣΟΚ δεν «αφορούν την πραγματικότητα», γιατί ο Σ. Τσιτουρίδης και ο Γ. Αλογοσκούφης δίνουν διαφορετικά στοιχεία για τις «απώλειες της περιόδου 1999 - 2003»!!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ