Τετάρτη 18 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Επίθεση στις νεανικές συνειδήσεις

Ενας πακτωλός χρημάτων από την ΕΕ (χρημάτων που προέρχονται από τον κόπο των εργαζομένων, των λαών της ΕΕ) διατίθεται συνεχώς για τη χειραγώγηση των συνειδήσεων κυρίως των νέων ανθρώπων. Μέσα από προγράμματα και υποπρογράμματα ροκανίζονται κονδύλια, ενώ υλοποιείται και αυτός ο στόχος της χειραγώγησης και της προπαγάνδας του ιμπεριαλισμού.

Ετσι μπορεί να εξηγηθεί ο μαθητικός διαγωνισμός έκθεσης, που διοργανώνεται από το «Κέντρο Επιχειρηματικής και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας» (ΚΕΤΑ - υποπρόγραμμα του προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα») στους Νομούς Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας, με θέμα «Επιχειρηματική δραστηριότητα ή εξαρτημένη εργασία; Υπέρ και Κατά»! Το δέλεαρ για να τσιμπήσουν οι μαθητές είναι χρηματικά βραβεία ύψους 1.500 ευρώ για την καλύτερη έκθεση σε κάθε νομό.

Κι έτσι επιτυγχάνεται διπλός στόχος: Από τη μια εμφανίζεται το ΚΕΤΑ να παίρνει πρωτοβουλίες υπέρ της «ανάπτυξης» και της «ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας» και από την άλλη σπέρνονται αυταπάτες στους μαθητές ότι δήθεν είναι καλύτερο να δοκιμάσουν να γίνουν επιχειρηματίες, ενώ στην ουσία αυτό που μαθαίνουν από πολύ νωρίς είναι να σφίγγουν το ζωνάρι και να υποτάσσονται στα συμφέροντα των επιχειρήσεων, οι οποίες υποτίθεται φέρνουν την ανάπτυξη...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ