Τετάρτη 18 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΟΝΤΙΚΑΣ
Να δοθεί πλήγμα στο δικομματισμό

Συνοψίζοντας τις εξελίξεις, στην ομιλία του, ο Δημήτρης Γόντικας σημείωσε πως η ισχυροποίηση του μονοπωλιακού κεφαλαίου είναι εμφανής στην περιοχή. Η ανάπτυξη αυτή, η συγκέντρωση πλούτου που διαπιστώνεται συνοδεύεται με αύξηση της σχετικής και απόλυτης φτώχειας, της εκμετάλλευσης των εργαζομένων με μεγάλα αδιέξοδα ιδίως για τη νεολαία. Συνοδεύεται με επιθετικότητα του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του σε όλα τα επίπεδα. Είναι τα αποτελέσματα του μονόδρομου της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει ο δικομματισμός. Είναι ο μονόδρομος του κεφαλαίου και δεν έχει καμιά σχέση με τα πραγματικά λαϊκά συμφέροντα. Και πρόσθεσε: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ανταγωνίζονται ποιος είναι ο καλύτερος διαχειριστής αυτού του δρόμου. Ενώ, αναζήτηση λύσεων στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής είναι και η λογική του ΣΥΝ που δεν αμφισβητεί αυτό το μονόδρομο της ΕΕ, αλλά και την ουσία του δικομματισμού.

Πατώντας σε αυτήν την πραγματικότητα και με όπλα τη δική μας πρόταση να οξύνουμε την πολιτική και ιδεολογική αντιπαράθεση για ποιον δρόμο, ποια προοπτική συμφέρει την εργατική τάξη, τα εργαζόμενα λαϊκά στρώματα, τη νεολαία. Να δώσουμε την πρότασή μας ολοκληρωμένα και να ανοίξουμε πόλεμο με το δικομματισμό αντίστοιχο με τον πόλεμο και την επίθεση που δέχονται, σήμερα, η εργατική τάξη και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα.

Ισχυρή παρουσία του ΚΚΕ

Αναφερόμενος στη δράση της ΚΟ στην περιοχή, ο Δημήτρης Γόντικας διαπίστωσε: Η Κομματική Οργάνωση έχει κατακτήσει υπολογίσιμες θέσεις στο μαζικό κίνημα και έχει τις προϋποθέσεις να περάσει σε μια πιο επιθετική ιδεολογική παρέμβαση σε όλα τα επίπεδα, σε όλους τους τομείς από την Επιτροπή Περιοχής έως τις ΚΟΒ. Μπορεί να αυξήσει την ικανότητά της να κινητοποιεί το σύνολο των κομματικών δυνάμεων και της ΚΝΕ, των οπαδών, ψηφοφόρων, συνεργαζόμενων με σταθερό, αυξανόμενο ρυθμό στους κύριους άξονες και κατευθύνσεις της πολιτικής μας. Και αυτό πρέπει να εκφραστεί άμεσα και μπροστά στις ερχόμενες εκλογές, υπογράμμισε.

Με μια προϋπόθεση, όμως, εξήγησε. Οτι θα ενισχυθεί αποφασιστικά και θα βελτιωθεί η ποιότητα και το επίπεδο της καθοδήγησης, η ενίσχυση της ιδεολογικής και πολιτικής συνοχής όλων των οργανώσεων με βάση την πολιτική μας, τις αρχές και τους κανόνες λειτουργίας. Με αντανάκλαση στην κατάσταση και τη λειτουργία των ΚΟΒ (...) Κι εκείνο που θα συμβάλει, ώστε να γίνει πιο αποφασιστική η ιδεολογικοπολιτική μας παρέμβαση είναι η ενιαιοποίηση της αντίληψής μας στο κύριο καθήκον που είναι η ισχυροποίηση του Κόμματος ως ενιαίος στόχος και καθήκον όλων των οργανώσεων με ολόπλευρη βελτίωση της δουλιάς σε όλους τους τομείς συνδυασμένα.

Η ισχυροποίηση του Κόμματος δεν πρέπει να κατανοείται ως ένα σύνθημα, αλλά να έχει άμεσο πρακτικό αντίκρισμα στην άνοδο και ισχυροποίηση και πλάτεμα του επαναστατικού ρεύματος στην εργατική τάξη και τη νεολαία. Στην ανάπτυξη και ισχυροποίηση της συμμετοχής στον αγώνα ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό. Να κερδίζει έδαφος η πάλη για τη λαϊκή εξουσία, το σοσιαλισμό. Πρακτική έκφραση πρέπει να είναι και η εκλογική ενίσχυση του Κόμματος ως αποτέλεσμα αλλαγών σε επίπεδο συνείδησης στην εργατική τάξη, στη νεολαία, στους εργαζόμενους, σημείωσε.

Να νιώσουν το φόβο του λαού

Σχετικά με τις εκλογές, ο Δ. Γόντικας θα επισημάνει: Θα είναι μια σύνθετη μάχη, αποφασιστικός κρίκος στην προώθηση των παραπάνω στόχων. Να δώσουμε τη μάχη αυτή με επιμονή, αποφασιστικότητα, καλή προετοιμασία. Κεντρικό ζήτημα αυτής της μάχης είναι να πείσουμε κόσμο, αξιοποιώντας και την πείρα που υπάρχει, ότι είναι συμφέρον των εργαζομένων ένας όσο γίνεται πιο ανίσχυρος δικομματισμός. Και αδύναμη κυβέρνηση και αδύνατη αντιπολίτευση. Αυτό δημιουργεί δυνατότητες - προοπτικές, με ισχυρό ΚΚΕ, να τους εμποδίσουμε στα χειρότερα που έρχονται, να τους δυσκολέψουμε. Και, κυρίως, να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις αντεπίθεσης. Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση, άλλη προοπτική. Πρέπει να αισθανθούν το φόβο του λαού.

Ως Κόμμα, κατέληξε, πρέπει αποφασιστικά να πούμε στον κόσμο ότι «νέες θηλιές» στο λαιμό του λαού θα μπουν αν δε δεχτούν πλήγμα αυτά τα κόμματα του δικομματισμού, χωρίς ταλάντευση ποιος θα είναι πρώτος, ποιος δεύτερος, ποιος είναι καλύτερος διαχειριστής. Οσο πιο αδύνατα τα κόμματα αυτά - τα βασικά στηρίγματα του συστήματος - και όσο πιο ισχυρό και εκλογικά το ΚΚΕ, τόσο πιο ελεύθερος θα είναι ο λαός και από καλύτερες θέσεις μπορεί να διεκδικήσει λύσεις για τα προβλήματά του, για αλλαγή πορείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ